: Camping Key Europe: Nytt campingpass i 2012 | Din Fritid

Camping Key Europe: Nytt campingpass i 2012

Fra 1. januar 2012 vil alle campingpass få et nytt utseende og navn. Det gamle blå Camping Card Scandinavia går i pensjon og blir avløst av det nye grønne Camping Key Europe.

Camping Key Europe er tilkommet gjennom et samarbeid mellom campingplassorganisasjonene i Norge, Sverige og Finland, forbrukerorganisasjonene ANWB fra Holland og ADAC fra Tyskland samt danske Campingrådet, som både representerer campingplassene og forbrukerorganisasjonene. Det var også ønsket, at FICC skulle ha deltatt, men det ønsket ikke FICC.

Målet med det nye kortet er, at det skal bli enklere å være forbruker, når man skal på camping, og det vil det også bli, når de aller fleste i Europa har det samme campingpasset. Det nye campingpasset - Camping Key Europe - aksepteres som gyldig identifikasjon i alle land i Europa.

Prisen for det nye campingpasset blir i Norge 130,- kroner og da alle de gamle blå campingpassene skal byttes ut med de nye grønne, vil det ikke bli mulighet for fornyelse med årsmerker i 2012. Fra 2013 vil det igjen komme årsmerker til fornyelse av campingpasset. Campingpasset vil kunne bestilles fra NHO Reiseliv samt kjøpes på alle godkjente campingplasser og turistbyråer.

I Norge er det NHO Reiseliv som står for kortet, mens det i Danmark er alle campingplass- og forbrukerorganisasjonene, som er medlem av Campingrådet som står bak det nye campingpasset - Camping Key Europe.

Den tidligere tredjemanns ulykkesforsikringen vil bli markant forbedret. I forhold til tidligere vil det i ulykkestilfelle også kunne utbetales erstatning til hjemreise, forskuddsbetalt campingferie, rettshjelp, sykehusinnleggelse og ekstra utgifter i forbindelse med barns sykehusopphold. Forsikringen gjelder bare på campingplasser, der gjesten er innskrevet og registrert. Forsikringen gjelder ikke for et ulykkestilfelle på f.eks. en rasteplass.

Les mer på www.campingkeyeurope.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden