: Tyskland: De mange julemarkedene i Mecklenburg-Vorpommern | Din Fritid

Tyskland: De mange julemarkedene i Mecklenburg-Vorpommern

Festlig strålende, herlig duftende og livlig spillende ønsker julemarkedene alle sanser velkommen. De mange kulinariske lekkerbiskener og boder med lokalt håndverk er det som gjør markedene i Mecklenburg-Vorpommern i det nordlige Tyskland til noe helt spesielt.

Les flere artikler om camping i Tyskland her

Julemarkedet i Rostock er innbegrepet på et klassisk julemarked og det største i Nordtyskland

Tradisjon i mer enn 350 år

De mange handlende tilbyr alt fra dampende varm Glühwein, Nürnburg Lebkuchen honninghjerter og mindre søte tyske spesialiteter til tradisjonelt håndverk i tre, skinn, glass, silke og keramikk.

I mer enn 350 år har tyskerne hyllet julen med disse markedene, og det merkes på skikkene, tradisjonene, stemningen og den historiske atmosfæren, som hvert år får tusenvis av skandinaver til å valfarte til markedene.

Julemarkedet i Rostock er innbegrepet på et klassisk julemarked og er det største i Nord-Tyskland.

Markedet åpnes den 24. november ved, at julenissen kommer seilende inn i havnen og deler med seg av den meterlange julekaken, som det er fast tradisjon at blir presentert av byens bakerlærlinger.

Bak Rådhuset ligger det historiske julemarkedet med middelalderlige håndverks- og salgsboder, mens det for barn og barnlige sjeler oppføres et eventyrlig teater på eventyrslottet i skogen ved Kröpeliner Tor.

På rennesanseslottet Ulrichshusene, avholdes årlig julemarked i de vakre hallene

Jul i historiske omgivelser

På renessanseslottet Ulrichhusene kan man velge å kombinere julestemningen med et romantisk opphold på slottet.

I likhet med mange slott i området er Ulrichhusene omgjort til et historisk hotell, og i de tre første adventshelgene inviterer slottet til sitt eget sofistikerte julemarked, der de lokale kjøpmenn selger innbydende lokale spesialiteter.

Den historiske bykjernen i Stralsund, som står på UNESCOs liste over verdenskulturarv, danner fra den 29. november til den 23. desember, rammen rundt et spesielt stemningsfullt julemarked.

På plassen foran rådhuset finner man alle de klassiske juleaktivitetene og lekkerbiskener, mens kunsthåndverksmarkedet finnes under de hvite hvelvingene i rådhusets kjeller. Her har det siden middelalderen vært avholdt markeder, og ved juletid kan man finne fantasifulle julegaver fra nordtyske, svenske og litauiske kunstnere.

Nesten alle byer i Mecklenburg-Vorpommern har sitt eget julemarked, og det er enkelt å komme dit med for eksempel tog eller bil via Gedser-Rostock.

Les flere artikler om camping i Tyskland her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden