: Avslutning på Tour de France nr. 100 på Champs Elysées | Din Fritid

Avslutning på Tour de France nr. 100 på Champs Elysées

Denne artikkelen handler IKKE om Paris, men om avslutningen på en 10.000 km lang campingtur gjennom store deler av Frankrike. Anne-Vibeke har nok en gang kjørt samtlige etapper av Tour de France. Første gang i 2003 til 100 års jubileet, og nå i 2013, da Tour de France nr. 100 er blitt kjørt.

 


Anne-Vibeke med bil og campingvogn foran Triumfbuen i Paris

Cabby med på Champs Elysées

Tradisjonen tro blir Tour de France alltid avsluttet i Paris – franskmennenes historiske og vakre hovedstad er noe helt spesielt. Den blir både kalt for lysets by og boulevardenes by, men uansett hva man kaller den så kan man ikke annet enn å bli imponert over noen av verdens mest kjente attraksjoner som Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvre og selvfølgelig Triumfbuen med Champs Elysées. Og det er ikke mindre spesielt å være her med campingvogn på kroken. Selvfølgelig skulle min reise også avsluttes her. Heldigvis er det søndag morgen, så der er ikke så mye trafikk. Alle andre dager ville det ha vært et sant helvete.


Triumfbuen med Champs Elysées

Hvilken reise

Totalt 10.000 km til sammen – 21 Tour de France etapper og turen til og fra Danmark. Reisen har brakt mig vidt omkring fra Korsika, langs Middelhavet, over Pyreneene og opp gjennom Vest- og Nord-Frankrike, for å vende tilbake til Alpene. Frankrike har på mange måter alt, uansett hva man setter pris på i ferien og så er det hele krydret med et godt klima de fleste steder og utrolig lekker mat.


Anne-Vibeke har nok en gang kjørt samtlige etapper av Tour de France

Fantastisk vogntog

Det har vært en smal sak å kjøre turen med bil og campingvogn, men å gjennomføre alle disse kilometerne på sykkel og bare på tre uker er en hyllest til hver og en som gjør det. Det er ganske enkelt helt forståelig at Tour de France er en fest med drama og glede, blod, svette og tårer. Det er verdens hardeste sykkelløp – denne turen har vært ren ferie og en veldig, veldig fin ferie.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden