: Øye for detaljene | Din Fritid

Øye for detaljene

Mange små forbedringer på 2014-modellene til Kabe gir til sammen et steg fremover for produsenten som satser på kvalitetsprodukter.

Blendingsgardin kan nå justeres trinnlst på Kabes campingvogner.

Av Tore Afdal

Kabe har mer enn 50 års erfaring med å lage campingvogner fra Sverige. Produsenten har fire campingvognserier: Classic, Edelsten, Royal og Hacienda.
I 2014 blir det flere Royal modeller, totalt fire nye planløsninger er nyutviklet på bakgrunn av etterspørsel fra kunder og forhandlere. Modellene vil hete 540 GLE, 560 GLE, 590 E_TDL og 610 XL.
Endringene i interiøret er stort sett justeringer: Gulvbelegget har fått litt lengre staver i eikeparkettmønsteret, skuffene og lukene har fått nye håndtak som er litt blankere og litt annerledes design. Den hvite borden på overskapenes luker er blankere og har fått en liten sølvfarget dekorstripe. En myk nyhet er L-sofa med to hjørner og en høyere rygg på dinettsofaene. Sengene har fått ny gavl med bakgrunnsbelysning og nye leselamper. Fem nye trekk kompletterer den eksisterende kolleksjonen. Nå er det totalt syv stofftrekk og tre skinntrekk å velge blant. På kjøkkenet har det kommet ny komfyrbeskyttelse.
Kabes vinduer er patenterte og unike på flere måter. Nytt av året er trinnløs åpning av hele vinduet, i tillegg kan myggnett og blendingsgardin også justeres trinnløst.


Utsiden

Det mest synlige på utsiden er den nye dekoren som har fått en diskret svart-grå linjering i tillegg til den faste røde Kabe-fargen. Royal og Hacienda har fått en omfattende endring med glatte yttervegger. Det høres kanskje ikke ut som så store endringen, men det er teknisk veldig krevende å få en glatt vegg helt slett på en campingvogn. For å få løsningen har Kabe utviklet en ny veggkonstruksjon med Ecoprim isolasjon og aluminium.
Gasskassen har fått et nytt formstøpt belegg som kan tas ut og lett kan gjøres ren. Det er også en ny lasteluke som fører til et praktisk rom under sengene, selv om Classic kjøpere ikke vil få glede av disse to nyhetene.


Tilbehør

Nå kan du ligge i dagligstuen i din Kabe campingvogn og tyde stjernebilder. Med takvinduet får du også mer takhøyde og lys siden overskapene foran er tatt bort. Andre nye tilbehørsmuligheter er sofa med slide-out funksjon, som betyr at man kan skyve ut sitteputen og få med seg ryggstøtten i en mer behagelig vinkel. Andre muligheter: Elektrisk trapp, kjøleskapinnbygging med vifte, fast eller flyttbart hevebord, høyttalerutgang i strømboksen, mikrobølgeovn og Kabe Phone Up – en app som blant annet lar deg fjernstyre varmen i vogna.


Kabe bobiler

Kabe produserer tre bobilmodellserier i 2014: Kabe Travel Master helintegrert og delintegrert samt Travel Master X som er en crossovermodell. Kabe har mest fokus på de helintegrerte bobilene i 2014. For tre år siden produserte ikke Kabe helintegrerte bobiler, men nå lages det bobiler i tre lengder og med totalt 12 planløsninger. TMi760-serien har vokst fra en til fire planløsninger. TMi810 fortsetter med fire modeller, mens TMi910 får to nye søsken.
Kabes halvintegrerte biler kommer i seks utgaver: 700LXL, 740LB, 740LGB, 740LXL 740T og nyheten TMx740.
Alle Kabes halvintegrerte bobiler har fått øket bredden med åtte cm og har nå en bredde på 250 cm. Om du har hund, kan Kabe tilby et unikt tilpasset hundebur med vindu som ekstrautstyr.

Nykomlingen TMx740

Den nye delintegrerte modellen har en spennende løsning som kan minne om en alkovemodell, men forhøyningen på taket er nesten midt på bilen. Her henger det en senkeseng av samme modell som på Kabes helintegrerte modeller. Løsningen gir større bevegelsesfrihet, og i fronten er takhøyden lik den i TM740. Døren er plassert så langt bak i bilen at den kan benyttes også når sengen er i bruk. Dette er en enkel måte å ha overnattingsgjester på uten å måtte bygge om spiseavdelingen. Kabe produserer ikke lenger alkovemodeller på grunn av tungt og høyt overbygg. Den nye modellen er et søsken i 740-serien, men med et sjeldent ytre og et rikere indre, forteller salgssjef Johan Skogeryd.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden