: Mangfold er nøkkelen | Din Fritid

Mangfold er nøkkelen

Hobby er markedsleder på campingvogner og satser i 2014 på fortsatt mangfold. Hele seks serier tilbys med mer enn 60 modeller fra lettvekteren Deluxe easy til Premiumserien i luksussegmentet.

Av Tore Afdal

For to år siden ble Premiumserien lansert og har siden fått mange anerkjennende blikk for sitt design. Nå vil Hobby at også seriene De Luxe, Excellent og Prestige skal få et utseende som får folk til å heve øyenbrynene.

De Luxe easy er en ny lettvektsserie med campingvogner fra markedsleder Hobby. Foto: Produsenten

Hobby De Luxe easy

Serien er ny og er beregnet for nybegynnere. Den har lav vekt og likevel høy lastekapasitet. Totalt 16 modeller gjør serien til den største Hobby har på markedet i 2014. Lettest er modellene 400 TB og 400 SF med en totalvekt på 1100 kg. 460 LU og 460 UFe veier 1300 kg, og alle disse modellene kan kjøres av en Golf-kategori bil. Vognene er 2,20 m brede. Det finnes sengeløsninger med alt fra frittstående dobbeltseng til enkeltsenger.

Hobby De Luxe

Serien tilbyr ni modeller i lettvektssegmentet i en noe høyere vektklasse enn Hobby De Luxe easy. Total vekt ligger på fra 1400 til 1600 kg. Unntaket er 650 KMFe som er en 1900 kg familiemodell som Hobby kun tilbyr i denne serien. Begge de to letteste seriene til Hobby har spesialisert seg på interiørløsninger for familier, hvor køyesenger er en av opsjonene.

Planløsningen i Hobby Excellent 560 FFE.

Krevende par

Hobby Excellent er for midtsegmentet og sikter seg mot par som har høye komfortønsker. I 2014 har serien 12 modeller, og en av bestselgerne er 560 Cfe med sin hjørnesofaløsning og dobbeltseng i hver sin ende av vognen. Ønsker du helt frittstående dobbeltseng, er 560 FFE et alternativ. Selv om serien i utgangspunktet normalt ligger på en vekt mellom 1500 og 1600 kg tilbys en kompakt modell som 455 UF til 1350 kg med rundsitter og tverrstilt dobbeltseng.

Landhaus-serien er fullstendig redesignet og kjennetegnes av møbler i rustikk eik. Foto: Produsenten

Hobby Prestige og Landhaus

Som nevnt kommer Prestige i nytt design i 2014-utgaven. Med 11 interiørløsninger og vekt mellom 1600 og 2200 kg ligger serien i det øvre sjiktet. Her får du romslige løsninger, både med separat barnerom og store rundsittere.
Landhaus-serien er fullstendig redesignet og kjennetegnes av møbler i rustikk eik. Landhaus kommer i to modeller: 770 CL (to separate senger) og 770 CF-f (frittstående dobbeltseng) som begge har en stor sofa-sittegruppe. Separat bad og dusj gjør at begge kan brukes samtidig.

Hobby Premium 560 UL. Foto: Produsenten

Hobby Premium

Premium-serien er tre år gammel og kommer i 2014 i 12 versjoner. Det er hentet designinspirasjon fra yacht med høyglans magnoliafronter. 660 WFU har ifølge Hobby markedets største bad. Toppmodellen er 720 UML på 2300 kg og to sittegrupper.

Utstyr

Nytt av året er LCD-betjeningspanelet som Hobby tilbyr som et tillegg og standard i Premium. Ved å koble displayet til et WLAN-modem så kan alle lys betjenes fra en smarttelefon, lesebrett eller datamaskin. Da kan man også fjernstyre Alde-varmeren og eventuelt det nye Freshjet airconditionanlegget fra Dometic.

På forsiden