: Camping i vinterland | Din Fritid

Camping i vinterland

I slutten på mai treffer vi ekteparet Monica Engblad Valen og Trond Oskar Valen Engblad. De er i ferd med å flytte campingvogna fra Sjusjøen etter en vintersesong på Sjusjøtunet.

Fornøyd med valgmulighetene

– Vi har hatt campingvogna på Sjusjøen i vinter, forteller Trond som bor på Skjærhalden på Hvaler sammen med kona. På sommerstid bruker de vogna til ferieturer eller som gjestehus hjemme.
Ekteparet er ganske ferske campingvogneiere, men bestemte seg for å reise til Nederland sist sommer for å se på sykkel-VM. Langturen gikk veldig bra, og ga mersmak på campinglivet.
Selv om de bor i skjærgården på Hvaler og har kort vei til brygga med båt utelukker ikke Trond at det blir flere Europa-turer med campingvogn fremover.
Begge er glade i å gå på ski og har vært aktive idrettsutøvere. Trond har gått Vasaloppet og Birkebeineren, og Monica har vært proffsyklist. De setter stor pris på skimulighetene på Sjusjøen og mener dette må være Norges best tilrettelagte løypenett.
– Det fungerer i det hele tatt bra her på Sjusjøen. To servicebygg med toaletter og dusj og badstu og kort avstand fra vogna, er ting vi setter pris på, sier Monica. De bruker gjerne smørebua som har alt av nødvendig utstyr for å få velpreparerte ski.
Eneste ulempen med campingvogn er begrensningen på plass når resten av familien skal være med. Da har de leid hytte, og det fungerer greit.
– En campingvogn er god økonomi om du sammenligner med en hytte, forteller Trond.
– En vogn koster under 200 000, en hytte koster flere millioner. Vi kan ta med oss hytta på hjul når vi trenger den til dit vi trenger den. Det er hyggelig betjening her, og en fordel at vi kan kjøpe middager og vafler, og kanskje en kald pils avslutter Trond Oskar Valen Engblad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden