Fendt Saphir 465 TG: Designperle for to | Din Fritid
Fendt Saphir 465 TG

Designperle for to

I det du stiger inn i Fendt Saphir 465 TG glemmer du at dette er en kompakt reisevogn. De to separate sengene har fått omgivelser og detaljer som gjør dette til en unik, luftig og stilig campingvogn for to.

Detaljene på plass på soverommet

En nattbord-hylle med lysbrytere og plass til småting som bøker og telefoner er plassert mellom de to frittstående sengene. Detaljene er på plass, det er en stikkontakt til hver sengeplass - diskret plassert bak nevnte hylle. Det er også klargjort for å trekke ledning under hyllen for de som har behov for det. Men skal det plukkes ut et høydepunkt i den veldesignede soveavdelingen er det nakkestøttene som umiddelbart tiltrekker seg oppmerksomhet. Løsningen fra Fendt gir behagelig mulighet for å lese på sengen. Og det fungerer. Nakkestøttene kan justeres i høyden og i lengderetning. Derimot vil nok noen savne en justeringsmulighet også av vinkelen, men i kombinasjon med en stor og god pute er det ikke noe problem å finne roen her. Men selv om nakkestøttene har en funksjon mange vil sette pris på, er de nok utformet først og fremst på grunn av designet. Det rommet som oppstår mellom den buede kortveggen og sengen er tapetsert med et materiale som gir en nærmest tredismensjonal effekt med den effektfulle lyssettingen. Resultatet føles eksklusivt med en unik romfølelse i en vogn som tross alt er meget kompakt. Det er virkelig lett å la seg imponere, og å imponere andre. Likevel er det lurt å stille seg spørsmålet om dette er en praktisk løsning man også vil trives med i ferie-hverdagen.

Kvadratisk seng

Mellom sengene som hver er på 194x80 cm er det en pute og under den en hylle og noe som ser ut som to skuffer. Det viser seg at den smale skuffen er en sengebunn som man enkelt trekker ut, men vær oppmerksom på at dette er ekstrautstyr som må bestilles. Har man med et barnebarn eller man bare er i det romantiske hjørnet er det enkelt å re opp de to enkelsengene til en virkelig stor og romslig dobbeltseng. Det krever en stor tykk pute som følger med. Den er så stor at den tar halve plassen under den ene sengen, men dobbeltsengen ser skikkelig fristende ut. Oppredd til en stor seng fyller den hele vognens innvendige bredde på 210cm. Det betyr at vognen kan by på en seng med målene 194x210 cm! Begge sengene er gassdempede og har stor lagringsplass. Det er også adkomst utenfra til den ene sengen. Under den ene sengen står berederen fra Truma og batterilader som er ekstrautstyr.


Vasken er plassert i en buet baderomsbenk, noe som utnytter plassen godt.

Godkjent bad

Badet er 103x71 cm, det er tilnærmet romslig på en slik kompaktvogn. Plasseringen midt overfør kjøkkenet fungerer greit og det er god plass til passasje selv om en person jobber på kjøkkenet - så lenge døren er lukket. Vasken er plassert i en buet baderomsbenk som utnytter plassen godt. Det er et romslig skap med skyvedør under vasken, og to mindre oppbevaringshyller på hver side. Det er verken ventil eller takluke på badet, det betyr at dette ikke er et bad man dusjer i. Som standard leveres heller ikke dusjohode og forheng. Dette er ekstrautstyr som man bør holde seg unna. Det er riktignok et ganske stort frostet vindu på badet, men hvem vil dusje med vinduet på vidt gap? Toalettet er et standard Thetford C500.

Praktisk og greit

Kjøkkenet er plassert på en svakt buet kjøkkenbenk med tre bluss og vask. To glassplater dekker henholdsvis to bluss og et bluss og vasken. Kjøleskapet er en Dometic 800-serie hvor det er mulig å ta vekk fryserdelen i kjøleskapet om du ønsker det. Kjøleskapet har ikke AES, men går både på 220 V, 12V og gass. Plassen ved siden av kjøleskapet er godt utnyttet med tre skuffer på 33 cm bredde og 20-28cm høyde. Det er også et smalt og høyt kurvskap. Det er avtrekksvifte i overskapet. Det var spesielt mange 220 V uttak på vår testmodell, det er gledelig å se at Fendt har forstått hvilket behov smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner skaper.

Plassen

Vinduene i vognen er ikke spesielt påkostede utenpåliggende Dometic-vinduer. Det er to Dometic Seitz takluker, en i soveavedlingen og en mellom salongen og kjøkkenet. Mellom badet og salongen er det et meget stort hengeskap. Her vil nok mange velge å sette inn hyller på bekostning av hengemulighetene da det ikke finnes så store skap andre steder i vognen. Det er ikke uventet ganske mange skap, men de er små. Skal du på påskeferie med boblebukser og ullgensere vil du ønske deg større skapplass enn de små høye skapene som det finnes totalt 11 av fordelt på hver sin ende av vognen. I tillegg er det to større overskap på kjøkkenet. Det vil være en god løsning å sette inn hyller i hengeskapet. Salongen er en rundsitter med et bord på 70x76 cm. Plassen er romslig til to, og det er ingen problemer å få plass til fire, selv om den nok da fort vil føles litt kompakt og tett.

Varmt på feil sted

Fargene er lyse og står seg godt mot den gyldne trefargen på skap og skuffer. En klassisk, men likevel moderne innredning. Varmeenheten er en tradisjonell Truma 3000-serie med Ultraheat. Det er to varmeuttak ved sittegruppen, en ventil ved inngangen og en på badet. I tillegg er slangen med varmluft trukket rundt hele vognen og ender i kjøkkenbenken hvor den også blåser varme inn i selve møbelet. Dette er en så merkelig løsning at vi tenker at noe må være feil. Vi har kontaktet produsenten, men ennå ikke fått noe svar. Både senger og sittegruppe har store åpninger som gir god plass til ventilasjon under møblene. Mens selve kjøkkenbenken mangler disse åpningene. Temperaturen i enden av sløyfen på varmluft vil være noe redusert, men dette er en liten vogn med flere tusen watt som potensiell varmekilde og da er det merkelig at Fendt har valgt å legge et av totalt fem ventilpunkter inne i kjøkkenskapet. I sovedelen av vognen er det ingen ventiler, kun tre centimeterstore hull i slangen som vil lekke noe varme, som så vil fordele seg videre. Saphir 465 TG var også utstyrt med elektrisk gulvvarme.

Tekniske data

Soveplasser: 2 Total lengde: 703 cm Utvendig lengde: 550 cm Total bredde/innvendig: 232/220 cm Total høyde/innvendig: 263/195 cm Kjøreklar vekt: 1275 kg Nyttelast: 225 kg Ferskvannstank: 45 liter Pris inkl ekstrautstyr: 211 130 kr Takk til Perry Caravan AS i Sarpsborg for lån av testvogn.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden