: Landlig glede i Frankrike | Din Fritid

Landlig glede i Frankrike

OK, du har kjøpt deg en bobil og vil til sydligere strøk i sommer. Men hvor overnatter du? I Frankrike er det et interessant alternativ - litt utenom det vanlige: France Passion.

Enkelt prinsipp

Prinsippet er enkelt, du melder deg inn i organisasjonen France Passion for 29 euro i året, da få du gratis tilgang til 9000 overnattingsplasser med din bobil. Det er til sammen 1800 bønder, vingårder, håndverkere og landlige overnattingstilbud å velge blant. Felles for alle stedene er at overnattingen er landlig, de er trygge og de handler veldig ofte om gourmet! Du trenger et medlemsskap, da får du tilsendt en oppdatert håndbok og så er det bare å følge reglene som er enkle og greie: Du må være selvforsynt med vann og ta hånd om ditt eget avfall. Du må melde i fra at du har kommet og når du reiser, og ellers er det bare å oppføre seg som gjester og ta inn over seg den landlige roen.

Mange muligheter

Medlemmer i France Passion har i gjennomsnitt 18 overnattinger på medlemssteder i året. Nytt i år er at katalogen, som er både informativ og delikat, også inkluderer bilder av overnattingsstedet. I tillegg finnes det en elektronisk planlegger på nett. Det finnes et utall av aktiviteter knyttet opp til de ulike stedene: Følg produksjonen av Camembert-ost i Calvados, lær å dreie keramikk i Ardèche, slapp av med varme-steiner massasje i Ain, let etter trøfler i Côte d´Or eller plukk safran i Hérault.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden