: Kroken og Hymer med omfattende samarbeidsavtale | Din Fritid

Kroken og Hymer med omfattende samarbeidsavtale

På Caravan Salon ble det signert en avtale mellom Hymer-gruppen og Kroken Gruppen AS om fortsatt samarbeid. – Den nye avtalen har en varighet på 10 år, og vil være med på å gi Kroken som importør av Hymer-gruppens produkter både tyngde og mulighet for langsiktige investeringer sier daglig leder Tor Grüner. Kroken gruppen er landets største aktør i caravan-bransjen og deres produktportefølge har en markedsandel på bobiler som er godt over 40 prosent i Norge.

Administrerende direktør Dag Tveterås og Tor Grüner fra Kroken gruppen er godt fornøyd med sin nye 10-årige avtale med Hymer-gruppen.

Sikrer videre satsning

Kroken Caravan ble etablert i februar i 1971 av Leif Kroken i Rauma kommune. De første årene forhandlet firmaet campingvognmerkene Cabby og Astral. Tre år senere begynte firmaet med base i Åndalsnes å importere Knaus.
Senere kom Bürstner, og Kroken har i drøyt to tiår importert Hymer til Norge.
Hymer-gruppen har en rekke merker: Bürstner, Carado, Dethleffs, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight, McRent, Movera og Goldschmitt. I flere land er nå Hymer i ferd med å opprette datterselskap for å sikre helhetlig profilering av deres produkter. Det skjer ikke i Norge, da Hymer-gruppen, som har rundt 30 prosent markedsandel på bobiler i Europa, i stedet satser sammen med sin mangeårige importør Kroken Gruppen AS.
– Vi kommer til å rendyrke merkevarene og konseptene, og den nye avtalen vil gjøre at vi kommer enda tettere på produsenten i forhold til både produktutvikling og produktoppfølging, forteller daglig leder Tor Grüner.
Sammen med Kroken Gruppens nye administrerende direktør, Dag Tveterås, signerte Grüner nylig avtalen etter flere måneders arbeid.

Synlig fornøyde: Administrerende direktør i Hymer gruppen Jörg Reithmeier (f.v), daglig leder i Kroken gruppen Tor Grüner, administrerende direktør i Kroken gruppen Dag Tveterås og finansdirektør Andreas Lobejäger i Hymer gruppen.

Hymer, Bürstner, Carado og Niesmann+Bischoff

– Vi har store ambisjoner, og jeg har som mål at alle forhandlere skal ønske å bli en Kroken-forhandler, sier Grüner. Det vil også bli gjort flere tunge investeringer som krever den forutsigbarheten vi nå får, blant annet på IT-siden. Caravanbransjen er en kapitalkrevende bransje og flere steder er det generasjonsskifte på forhandlersiden. Det gir nye muligheter som denne avtalen gir oss trygghet til å gjennomføre.
– Denne avtalen som gjelder fra 2016-årsmodellene og har ti års varighet, befester Kroken-gruppens posisjon som markedsleder i Norge, forteller en fornøyd Tor Grüner. Avtalen gjelder følgende merker: Hymer, Bürstner, Carado og Niesmann+Bischoff.
Krokens avtale med Knaus Tabbert-gruppen fortsetter som før.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden