2015-nyheter: Bürstner: Fornyer halve sortimentet | Din Fritid
2015-nyheter: Bürstner

Fornyer halve sortimentet

Bürstner har lenge vært blant de mestselgende merkene i Norge. Og den tyske produsenten har store nyheter å by på til neste sesongs modeller.


Ved sittegruppen kan en liten sitteplass trylles frem ved behov.

Rekruttering

Nexxo Time er en helt ny lavprisserie som lanseres i seks modeller. Sannheten er at modellene er identisk med 2014-års Nexxo, oppsminket og med en lavere prislapp. Nytt er en samlet serviceluke for strøm og VVS og ny møbeloverflate. Planløsningene kjenner vi igjen og lav pris innebærer at den gamle byggemetoden med trelister og isopor i veggene fortsatt produseres.


T690 har langsgående enkeltsenger, kompakt baderom og kjøkkenkommode. Bobilen måler 699 cm og vil nok kunne bli en favoritt i Norge.

Travel Van - bybobilen

Bürstner kaller sin smale og lettkjørte bybobil for Travel Van. Som 2015-modell er den helt gjort om og har en moderne trefri XPS-isolering med lukkede celler, rammevinduer, tak som overlapper veggene, gulv i glassfibersandwich - en smal versjon av Nexxo helt enkelt, minus den brede døren som Bürstner mener tar for mye plass i en kompakt bobilserie.


Bobil & Caravan har lenge sagt at luftvarmeren bør plasseres midt i bilen for å få best utnyttelse av varmen, Bürstner er er første produsent som systematisk har gjort noe med tilbakemeldingen.

Tar varmen på alvor

Bürstner har utviklet et nytt varmesystem til sine biler med luftbåren varme: Air-Plus. Varmeren er plassert midt i bilen i stedet for lengst bak under sengen hvor den vanligvis finnes. En sentralt plassert varmer sprer varmen jevnere og forstyrrer ikke nattesøvnen. Rundt alle møbler og i overskapene løper det spalter hvor luften sirkulerer og jager bort kondens og kulderas. En hyggelig detalj er at varmeslangen er trukket helt frem til førerstolene og sprer varm luft i førermiljøet.


Brevio er Bürstners kassebil med bakluke, og er deres favoritt ”pimpebil”.

Spesialmodell 1

Den kompakte Brevio har bakluke, og er Bürstners favoritt ”pimpe”-bil. På messer vises den ofte frem i effektfull lakk og matchende interiør. Nå finnes det også en utstyrspakke kalt Performance som gir bilen mer særpreget visuelt uttrykk. Den består av 17” felger, skjørt og skjermbreddere. Innsiden er uforandret.


Over: Nexxo T745 har den nye trendy planløsningen som har vokst i popularitet de siste årene. Det spesielle med løsningen er at baderommet med håndvasken er plassert midt i bilen med dusj og toalett på hver sin side. Bak veggen med vasken er en frittstående dobbeltseng.

Trefri Nexxo

Endelig er Nexxo trefri i konstruksjonen. Prismessig posisjonerer Nexxo seg i mellomklassesegmentet, men er i all vesentlighet en premiumbil. Sju plan- løsninger leveres, fransk seng, to varianter av frittstående dobbeltseng og fire med langsgående senger.


Serviceluken er en velkommen nyhet. Her fylles vann, tømmes tanker, rengjøres vanntank, her er varmerens frostvakt og her kobler man in 220V, kontakten trekkes inn gjennom en luke i gulvet hvor den sitter beskyttet.

Bürstner-nytt i 2015

City-Car er avsluttet da den ble for dyr. En ny serie kasse-bobiler er ventet å komme i 2016. Nytt isolasjonsmateriale benyttes: XPS har høyere isolasjonsevne enn isopor og absorberer ikke vann. Nytt bodelsgulv: Lettvektsgulv i glassfibersandwich sparer mellom 50 og 80 kg vekt. Serviceluke: For å gjøre servicen enklere er både strøm og VVS samlet bak en utvendig luke. På en del modeller er en femte sitteplass mulig. Nytt stort kjøleskap med fryser: Hymergruppen er eksklusive på dette 145 liters kjøleskapet fra Dometic som blir standard i alle modeller hvor den får plass. Air-Plus: Et begrep som i praksis betyr at varmeren blir sentralt plassert og at alle møbler og skap får luftespalter og varme under forsetene. Unntaket er lavprismodellen Ixeo Time. Glassfiberhetten over kupéen har fått ny mer aerodynamisk form. Nexxo Time: ”Ny” modell som i praksis er en prisgunstig 2014-års Nexxo. Nexxo: Helt ombygd med trefri bodelskonstruksjon og tak som overlapper vegger og rammevinduer. Travel Van: En 220 cm bred bobil som deler teknikk med Nexxo. Lenger akselavstand: Nexxo T745 og Ixeo Time IT745 får 4300 millimeter akeslavstand for å gi de kortere overheng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden