: Challenger 2016: "Norske" kampanjemodeller | Din Fritid

Challenger 2016: "Norske" kampanjemodeller

Den norske importøren av populære franske Challenger, Arve Opsahl AS, har stor tro på fremtiden og har for 2016-sesongen plukket ut to kampanjemodeller de venter seg mye av.

Challenger 377 har to enkeltsenger plassert lavt, noe som gir enkel og problemfri tilgang. Den ene sengen måler 1,96 meter, mens den andre er noe kortere med sine 1,88 meter. Begge er 80 cm brede. Senkesengen er på sitt bredeste 1,4 meter. Helt bakerst i bilen finner du et romslig baderom med separat dusj. Kampanjemodellen Genesis 377 (Fiat) vil koste i underkant av 700000, og har stort kjøleskap på 175 liter, tre kokebluss, samt uttrekksskap ved siden av kjøleskapet. Bak på bilen finner du en stor dør på hele 184,5 x 69,5 cm til lagringsrommet, som har full høyde. Det er fem ulike lasteluker på modellen, hvor en av de er gjennomgående. Bobilen leveres både på Fiat og heter da Genesis 377, og på Ford med navnet Mageo 377. Av helintegrerte modeller vil sansynligvis Sirius 3177 være en bil du treffer på hos Challenger-forhandlerne. Dette er en modell veldig lik 377, men bygges på AL-KO-chassis og har Alde varme. Sirius 3177 har dessuten dobbeltgulv som i 2016 har økt fra 16 til 24 cm høyde. Ellers er innredningen mye lik Genesis 377. Prisen for denne helintegrerte bobilen vil ligge noe under millionen. Arve Opsahl AS har i dag 13 forhandlere, hvor de tre i Oslo, Trondheim og Bergen er heleid. Importøren forteller til Bobil & Caravan at de ønsker å utvide, og ser etter nye forhandlere på Sørlandet, i Buskerud, i Hedmark, samt i Lofoten-området.

Rydder opp

Produsenten Challenger har tre mål for 2016-sesongen: De skal gjøre det enklere for kunden å velge riktig bobil, de skal ha bedre tekniske løsninger og de skal være innovative med ny design. Tilpasningen til hva markedet etterspør gjør at de nå tilbyr totalt 29 modeller, hvor fokus fortsatt vil være på halvintegrert - som står for 13 av disse. De har utviklet sitt eget kvalitetssystem kalt IRP (Insulation, Resistance and Protection), som gjør at de tilbyr sju års tetthetsgaranti. Produsenten har ikke kuttet treverk i bodelskonstruksjonene, de mener selv at kombinasjonen kompositt og treverk er den beste løsningen. Det seks centimeter tykke armerte glassfibergulvet hevder de å være blant de beste på markedet. Challenger har også fått på plass en brukervennlig serviceluke hvor du har tilgang til sikringer, samt påfylling og rengjøring av vanntank. På alle de delintegrerte modellene vil gulvvarme være standard.


2016-modellene av Challenger 377 og 3177 blir å finne hos mange forhandlere. Felles for de begge er enkeltsenger og tverrstilt bad bakerst.

Nyhet

Mange vil mene at Challengers største ”snakkis” for 2016 er modellen 280. Den sju meter lange bobilen har en unik interiørløsning med langsgående senkeseng, tverrstilt bad - og stor garasje helt bakerst. Modellen vil ikke være på Caravanmessen, men finnes i modellprogrammet for salg i Norge. Vi kommer med mer informasjon om den unike modellen og sengeløsningen etter at bilen blir lansert på Caravan Salon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden