: Hymer 2016: Super kompakt | Din Fritid

Hymer 2016: Super kompakt

2016-nyheten til Hymer er kun 545 centimeter lang, men det er en ekte bobil. Nyheten er et resultat av en stigende etterspørsel etter kompakte bobiler på markedet, forteller Hymer.


Foto: Tore Afdal

Jeg er i Bad Waldsee i slutten av juni. Pressesjef Andreas Ortlieb minner meg om at Hymer kom med sin første Van-modell for hele ti år siden. – Nå er det på tide å blåse nytt liv i modellserien, forteller han. Hymer er den solide tyske produsenten som mange forbinder med store integrerte bobiler, og ikke minst deres B-klasse. Den ultrakorte nyheten heter Hymer Van 314 og er rekordlett. På spørsmål om hvorfor de ikke går for 5,99, kommer svaret kjapt at det har de fra før i Exsis-T 414. Nå ønsker kundene ultrakompakt, og det får de virkelig:

Hymer Van 314

Modellen er basert på en Fiat, men med AL-KOs lettvektsramme og en forkortet akselavstand på 315 cm. Dette gjør det ikke bare mulig å lage en kort bil, men også svingradiusen blir betydelig forbedret. Oppgitt egenvekt er kun 2,49 tonn.

Tverrstilt seng

Bobilen er tenkt for to mennesker og har en tverrstilt dobbeltseng bakerst i bilen. Den delintegrerte modellen har en grei sittegruppe, spesielt når man har bilens begrensede lengde i bakhodet. Grunnen til dette er det kompakte badet. Her har Hymer laget et bad, hvor det er grei størrelse, men dusjen blir en nødløsning: På veggen i badet er det plassert et dusjhode, et forheng og et sluk i gulvet.

Smarte løsninger

Det er selvsagt viktig å utnytte plassen, og det har Hymer gjort. Vanntanken er plassert i bakkant av bilen, delvis synlig inne i garasjen. Plassen under sittegruppen er brukt til en stor skuff med masse lagringsplass. Truma-varmeren og gasstankene er begge plassert under sengen, med adgang fra garasjen. Litt upraktisk og vanskelig adgang å skifte gassflaske en kald vinternatt om du først må tømme halve garasjen for å komme til. Garasjen har to dører og kan leveres med en smart ekstraluke bak på bilen.

Konklusjon

Selv om dette kun er en produktpresentasjon er det fristende å konkludere: Er du fornøyd med tverrstilt høy dobbeltseng, og tåler å klatre over partneren - om nødvendig. Og om du er villig til å ofre en tradisjonell dusj, så får du en utrolig kompakt, hendig og lettkjørt bobil for to mennesker i Van 314.

Hymer Van 314

- Yttermål: 5,45m (lengde) x 2,22m (bredde) - To interiørvalg - Tverrstilt dobbeltseng: 200x145/130cm - Nytt kompaktbad - 55x100 garasjedører, en tredje luke kan bestilles - Stor skuff under sittegruppen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden