: Knaus 2016: Liner på Fiat | Din Fritid

Knaus 2016: Liner på Fiat

Tyske Knaus er hjemmemarkedets førstevalg når det gjelder bobil, og Tysklands nest mest solgte campingvogn-merke. Knaus har lettet sine bobiler og lanserer en spennende toppmodell.


Foto: John-Ove Tellefsen

Bobil & Caravan var tilstede på Knaus’ pressevisning. Som så mange andre produsenter har Knaus de siste årene hatt fokus på å lage lettere bobiler. Ved å studere alle detaljer og elementer i produksjonen, har nå Knaus greid å redusere vekten på sine bobiler med 100 kg i gjennomsnitt.


Med en ekstra TV på utsiden av bobilen er du rigget for å se ditt favorittprogram også utendørs en varm sommerkveld. Foto: John-Ove Tellefsen

Knaus-nyhet

For 2016-sesongen er det ingen tvil om at Knaus sin nye toppmodell Sun I får mest oppmerksomhet. I to år har Knaus planlagt og jobbet frem en bobil som har mange av de store Linernes karakteristikker, men bygget på Fiat og AL-KO chassis med boogie-hjul. Resultatet er ganske enkelt en lekker bobil. Sun I kommer med to planløsninger: 900MEG med enkeltsenger og 900LX med dobbeltseng bak. Sistnevnte blir først vist på Caravan Salon i slutten av august. Sun I er spekket med elegante finesser og detaljer, og utførelsen er av ypperste klasse - inspirert av luksusen du finner i mange påkostede luksusbåter. Ønsket om å tilby det lille ekstra er åpenbar. Dette er en bobil som bør oppleves.

En-hånds håndtak

Utvendig har den en moderne front med helt nye frontlys som gir et elegant uttrykk. Lukene er utstyrt med en-hånds håndtak som gjør åpningen enklere. I luken til høyre for døren kan du som tilvalg få montert en egen skuff med en stor TV. Jeg kan godt se for meg at naboen din blir noe misunnelig når du benker deg foran skjermen og ser på Tour de France i skyggen under markisen, med noe kaldt i glasset. Bakparten er også ny med et maskulint uttrykk.


Interiøret i den nye Sun I er av det luksuriøse slaget med “det lille ekstra”.

Innbydende interiør

Men det er likevel når du går inn du virkelig blir imponert. En stor og luksuriøs sittegruppe med skinnseter, stort bord og den store 32” TV-en som stiger opp av skapet bak den ene seteryggen. Kjøkkenet er utstyrt med induksjonsplate og to kokebluss. Benkeplate og vegger er i gråtoner. Med sine mange ”hyller” med indirekte lys og høyglanslakkerte skapdører er det en fryd å ta oppvasken. Stort kjøleskap med fryser, og selvfølgelig stekeovn på toppen. Badet er likevel det vi blir mest imponert over. Lukker du dørene til oppholdsrommet og soverommet har du et meget romslig baderom. Toalettet er et lite steg opp, dusjen er romslig og vasken har en moderne utforming - store speil med godt lys. Sengene lengst bak har to trinn opp og godt med oppbevaringsplass. Er du ute etter en bobil som har det lille ekstra, men ikke ønsker å kjøre en bobil i liner-klassen, bør du ta en titt på Knaus sitt nye flaggskip. Bobil & Caravan fikk dessverre ikke prøvekjørt bobilen ved denne anledningen, men kommer tilbake med mer info om kjørekomfort og brukervennlighet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden