: Laika 2016: Italiensk på sitt beste | Din Fritid

Laika 2016: Italiensk på sitt beste

Den italienske produsenten Laika, som inngår i Hymer-gruppen, har de siste årene gått gjennom en rekke endringer. Fra å være en selvstendig produsent til i dag å inngå i et stort konsern, har de måttet kjempe for sin egenart.


Foto: John-Ove Tellefsen

Det virker som eierne ønsker at Laika skal holde på sin egenart, og Hymer-gruppen definerer Laika som en premium-merke. Etter at salget av nye bobiler på det italienske hjemmemarkedet mer eller mindre raste sammen i 2006, har de gått fra en eksportandel på 33 prosent til dagens 65 prosent. Skandinavia har blitt et viktig marked for Laika, og med det nye samarbeidet med Kroken Import i Norge har de stor tro på fremtiden, forteller Martina Matteini, som er eksportsjef, til Bobil & Caravan. I februar blir produsentens nye fabrikk ferdig, noe de ser veldig frem til.

Kreos 5009 og 5010

Laika har for modellåret 2016 komplettert sin Kreos-serie med to nye modeller. Kreos 5009 med enkeltsenger og Kreos 5010 med dobbeltsengen på tvers bak. Begge er bygget på Fiat med AL-KO-chassis. Bilene er 7,69 m lange og vil ha standardmotor på 130HK. Utvendig har modellene ny sølv- og antrasittgrå dekor med 3D-effekt. Også baklysene er nå LED. Det doble gulvet på Kreos fungerer både som isolering og til oppbevaring, med tilgang fra begge sider. Høyden i dette oppbevaringsrommet varierer fra 20 til 30 cm, og strekker seg i hele bilens bredde - praktisk når du har med ski eller andre lange gjenstander. Dette lasterommet har også tilgang fra innsiden via to store luker i gulvet, som automatisk slår på lyset i lasterommet når de åpnes. Kreos 5009 og 5010 har Alde-varme som standard og til sammen 17 meter med varmerør som strekker seg rundt i bobilen, også i garasjen. På Kreos 5009 kan man justere varmen på soverommet uavhengig av resten av bobilen. Vanntanken og spillvannstanken er plassert i det isolerte doble gulvet, og har enkel tilgang fra garasjen - noe som forenkler bruken.

Atmosfære

Innvendig oser de to nye modellene av italiensk atmosfære og design. Kjøkkenet er buet og har god arbeidsflate, tre kokebluss og to vasker. Den ene fungerer perfekt for oppbevaring og/eller tørking av oppvasken. Ved å plassere ovnen over kjøleskapet har man fått frigjort skapene i kjøkkenbenken til oppbevaring av mat og kjøkkenutstyr. I sittegruppen har man relativ god plass og senkeseng er opsjon. Det gjennomført slette gulvet gir en ståhøyde på 1,95m. I baderommet finner vi separat dusjkabinett som kan gjøres om til oppbevaringsskap når det ikke er i bruk. Ved hjelp av to hyller og en stang til å henge tøy på, er det gode muligheter til å utnytte plassen. Enkeltsengene bak i Kreos 5009 er to meter lange og du kan heve hodeenden, dersom du ønsker å lese på sengen. Garderoben under sengene kan nåes enten ved å folde opp sengen eller ved bruk av dørene i front av sengene. Kreos 5010, med sin dobbeltseng på tvers, måler 1,55x2,05m og har to 90 cm brede garderobeskap i hele bilens høyde.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden