2017-nyheter: Karmann Mobil: Mye kreativitet | Din Fritid
2017-nyheter: Karmann Mobil

Mye kreativitet

På Karmann Mobils pressevisning for 2017-nyheter var det lite direkte nyheter. Men det trengs ikke heller med et av markedets mest kreative modellutvalg.

Sprendlingen, Tyskland: Karmann Mobil er Eura Mobils søstermerke for innredede kassebiler, også kalt bybobiler. Produsenten går inn i 2017-modellsesongen uten store forandringer. Det henger nok sammen med at utvalget av modeller allerede er bredere enn markedet etterspør. Bobil & Caravan var på produsentens pressevisning hvor samtlige modeller ble stilt ut, og det er bare å la seg imponere av oppfinnsomheten.


T.v. Dexter 555: Tradisjonell interiøsløsning med tverrstilt dobbeltseng bakerst. T.h. Dexter 550: Bybobil med klassens største kjøkkenbenk?

Dexter 550

Har denne bybobilen klassens største kjøkkenbenk? Jeg vil tro det. Den langsgående senkesengen gjør det mulig å velge helt andre interiørløsninger. Og det har Karmann Mobil gjort ved å lage et stort skap, et bad i hjørnet bakerst, og et stoort kjøkken - og det er virkelig stort - selv når vi sammenligner med tradisjonelle store bobiler. Mange vil sikkert tenke at dette er en bybobil for kun to personer. Men det stemmer ikke, i hvert fall ikke om du er villig til å sove i etasjer. Sitteputen i sittegruppen kan skyves frem, og ryggputen brettes ned. Hele løsningen trekkes så ut, og løse tilpassede madrassputer legges på plass til det blir en brukbar soveplass for to. Senkesengen er overraskende komfortabel, selv om nok noen vil synes det er lavt under taket. Bybobilen har egenvekt på 2895 kg og er kun 542 cm lang.

 

Dexter 555

Denne modellen har en mer tradisjonell interiørløsning med tverrstilt dobbeltseng bakerst i bilen. Under sengen er det godt med lagringsplass. I tillegg til senkeseng og en sittegruppe som kan res opp kan bilen i teorien romme seks overnattingsgjester. I følge produsenten skal det være mulig å registrere bilen med fem sitteplasser.


T.v. Dexter 600: Rendyrket bobil for to. Sittegruppen er fører- og passasjerstoler og et klappbord. T.h. Dexter 595: Har kreative løsninger vi mener kan fungere godt i praksis.

Dexter 595

Karmann Mobil Dexter 595 er kanskje den av modellene som skiller seg mest ut. Her er det kreative løsninger vi mener kan fungere bra også i praksis: Badet er plassert på tvers bakerst i bilen. Med separat dusj og vask på hver sin side, og toalettet i midten. Sentralt i bilen er kjøkkenet. Det er fire soveplasser i form av en senkeseng og en sittegruppe som er mulig å re opp.

 

Dexter 600

Denne modellen er en nyhet i år. Og er en rendyrket seks meter lang bobil for to personer. Det innebærer at sittegruppen kun består av vendbare fører- og passasjerstoler og et vegghengt bord. Sengene er langsgående og badet har god størrelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden