: Hobby 2016: Ny serie | Din Fritid

Hobby 2016: Ny serie

Hobby er landets mest-selgende campingvognprodusent. For 2016-sesongen lanserer de sin sjuende caravan-serie: Nye De Luxe Edition-serien består av tre reisevogner, og tre større modeller for familier.

Også i europeisk sammenheng er Hobbygruppen en gigant. Av et totalt marked på over 65 000 produserte campingvogner i fjor, hadde Hobby og Fendt, som har samme eiere, en markedsandel på 36,5 prosent. De Luxe Edition 440SF og 460UFe er reisevogner beregnet på to personer. Det er i tillegg mulig å re opp en, respektive to, sengeplasser i sittegruppen. På 495UL er det enkeltsenger og U-sofa. For de som reiser med barn er 545KMF og 560KMFe aktuelle modeller. Her er det separat soveområde med køyesenger for barna, og fem-seks soveplasser.


Foto: Hobby

Teknisk

Om du tenker at du har siste generasjon kjøleskap når du har et SlimTower, er det feil. I nye De Luxe Edition er det nemlig SuperSlimTower kjøleskap. Det skiller seg fra forgjengeren med større volum, mer effekt, opptar mindre grunnplass, i tillegg til at døren ikke går så langt inn i rommet. Det tekniske kontrollsystemet baserer seg på den såkalte BUS-teknologien, som i prinsippet skiller mellom strømtilførsel og styringssignaler til elektroniske enheter. Resultatet er spart vekt og mange nye avanserte styringsfunksjoner. Hobbys system styres fra et nyutviklet TFT-kontrollpanel med vesentlig forbedret og mer logisk betjening. Et integrert SD-kort benyttes til å oppgradere systemet. Det er mulig, og i følge Hobby, ganske enkelt å erstatte dagens LCD-panel med det nye.

Praktisk

Flere produsenter har sett fordeler med å integrere kokeområdet og vasken. Og for de som har prøvd en slik løsning, hvor vann som koker over renner ned i vasken - vet å sette pris på slike praktiske løsninger. Hobby vil innføre en slik integrert løsning på samtlige av sine vogner, og hevder med rette at løsningen er enklere å rengjøre. Med unntak av den rimeligste Ontour-serien, vil alle vogner fra Hobby få push-lock og hydraulisk soft-lock på samtlige skuffer.

- Ontour er innstegsvogn-serien - De Luxe, Excellent og Prestisje er mellomklasse-seriene - Premium og Landhaus er premiummerkene - Nyheten De Luxe Edition er en mellomklasse-serie med femmodeller

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden