En smart campingvogn: Utvidelse i alle ender | Din Fritid
En smart campingvogn

Utvidelse i alle ender

Amerikanske Lippert er spesialist på og verdens største produsent av såkalt slide-out-løsninger. Nå har de produsert en konsept-campingvogn som er ganske så smart.

Campingvognmodellen, som foreløpig ikke er i produksjon, kalles LCI Smart Caravan. Årsaken til at Lippert mener den fortjener betegnelsen, er alle de avanserte styringsmulighetene du har med en smarttelefon.

Med telefonen din og Lipperts styringsapp kan du enkelt kjøre ut eller inn alle de fire slide-outene på vogna. Men det er ikke alt: I tillegg har du full kontroll på belysningen, inkludert en avansert sone-belysning. Du kan låse opp og igjen dørlåsen, du kan fjernstyre varmen og enkelt sjekke hvor mye ferskvann som er på tanken, blant annet.

 

Produsentnøytral

– Smart Caravan kommer ikke fra en av dagens mange utmerkede caravanprodusenter, men er nykonstruert fra bunnen av for å stimulere nye idéer, forteller Lorenzo Manni i en pressemelding.

Manni er internasjonal salgssjef i Lippert, og forteller at chassis, vegger og plastdeler er nykonstruert for å lage et helt nytt og originalt konsept - som er helt produsentuavhengig. Et taktisk valg da Lippert som tilbehørsprodusent må være uavhengig for å kunne levere løsninger til alle produsenter.

Tatt den helt ut

De ulike slide-outene er benyttet på kjøkken, spisestue, soverom og til et klesskap. Totalt gir disse 2,5 kvadratmeter ekstra plass. Mange vil si at hele fire slide-outer er i meste laget, og lite hensiktsmessig. Men prototypen viser potensialet til denne teknologien. Ikke minst luftfølelsen som den ekstra plassen skaper er imponerende. Layouten og interiørløsningene er det firmaet Technoform som står for. Dette selskapet har ikke tidligere hatt slike oppgaver, og det er interessant å legge merke til hvor mye rene flater og enkle linjer som er benyttet. Vi ser stadig vekk et slikt interiørdesign på fremtidsrettede prototyper. Et hint om hvordan morgendagens campingvogner og bobiler vil se ut?

I høst var campingvognen på veien og i praktisk bruk. I første omgang som utstillingsmodell på en rekke campingplasser hvor de besøkende ble utfordret til å kommentere de ulike tekniske løsningene på vogna. Innspillene og tilbakemeldingene har Lippert tatt med seg i arbeidet med å videreutvikle og perfeksjonere de ulike løsningene.

Lippert Components Industries (LCI)

LCI ble grunnlagt i 1956 i USA, og er en multinasjonal leverandør av komponenter til caravan- og fritidssektoren. LCI spesialiserer seg på premium-produkter som forbedrer caravanlivsstilen. Selskapet har over 10 000 ansatte.

LCI har de siste årene satset på det europeiske caravanmarkedet fra sin nyetablerte base i England. Selskapet har i løpet av de siste 16 månedene kjøpt opp fire selskaper i Europa: Project 2000, Sessa Klein, Metallarte og RV Doors.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden