Miljøvenlig kapsel: Skal det være en miljøkapsel? | Din Fritid
Miljøvenlig kapsel

Skal det være en miljøkapsel?

Ecocapsule er et spennende prosjekt fra Slovenia. Ideen er å lage en liten, flyttbar hytte som i størst mulig grad skal være selvforsørget. 

Formen er energieffektiv, og den kompakte kapselen har bad med dusj, soveplass for to, kjøkken samt kombinert spise- og arbeidsplass. Enheten har som mål å være selvforsørget med energi, som hentes fra en liten, flyttbar vindmølle - samt solcellepanel på taket. 

 

Skal serieproduseres

Regnvann som treffer «egget» blir også sett på som en ressurs, og samles i en tank. Et filter gjør dette drikkelig. Den første prototypen ble stilt ut på Expo 2015 i Milano, og nå kan selskapet fortelle at de har fått på plass finansiering til serieproduksjon. Det betyr at det i månedene som kommer vil produseres flere prototyper før det settes i gang serieproduksjon ved årets slutt. Den første komplette prototypen ble nylig storslagent presentert for presse og kunder. Selskapet vurderer også å lage et campingvognunderstell til kapselen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden