Norge: Trolltunga: Stien til Trolltunga blir Nasjonal turiststi | Din Fritid
Norge: Trolltunga

Stien til Trolltunga blir Nasjonal turiststi

Trolltunga er en av de mest spektakulære fjellformasjonene i Norge og tiltrekker seg turister fra hele verden. Nå er stien autorisert som Nasjonal turiststi.

Kravet for å bli Nasjonal turiststi er at den skal gi ekstraordinære naturopplevelser, ha høye besøkstall, og det skal være iverksatt tiltak som gir de besøkende god sikkerhet og reduserer søppel og slitasje. Det er Miljødirektoratet som har bestemt at stien til Trolltunga ved Tyssedal i Ullensvang kommune kvalifiserer for tittelen Nasjonal turiststi.

–  Mange turister som besøker Trolltunga, har liten erfaring med å gå i fjellet. I en periode var antall ulykker og skader  svært høyt.  Ullensvang kommune og Trolltunga AS har gjort en imponerende jobb sammen for å sikre stien og redusere både søppel og slitasjen på naturen. Slik bidrar til de å gi turistene langs denne denne stien fantastiske opplevelser  og minner for livet, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

De autoriserte Nasjonale turiststiene får et fast grunntilskudd på 300 000 kroner hvert år for at de skal kunne planlegge langsiktig før en ny turistsesong begynner. I tillegg blir de autoriserte stiene prioritert i den ordinære tilskuddsordningen for Nasjonale turiststier. En sti blir autorisert for fem år. Deretter må den autoriseres på nytt for å beholde statusen. Dette sikrer at de autoriserte stiene hele tiden holder et høyt nivå innenfor sikkerhet, adkomst og tilrettelegging.           

– Stien til Trolltunga er både bratt og lang. Jeg tror likevel de fleste synes den storslåtte utsikten fra den spektakulære fjellhylla er verdt slitet. Når stien til Trolltunga nå blir en Nasjonal turiststi, sikrer det store naturopplevelser også for nye turister i årene framover, sier Sveinung Rotevatn.

Foreløpig er fire stier autorisert som Nasjonal turiststi i Norge.  Det er Fosseråsa i Geiranger, Preikestolen og Kjerag ved Lysefjorden og Trolltunga.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden