: Opplev Norge i sakte fart | Din Fritid

Opplev Norge i sakte fart

Kan du tenke deg et sosialt og kanskje kulturelt innslag i ferien? Liker du å gå tur? Da kan en av turene til Den Norske Turistforening eller Norske Bygdeopplevelser være noe for deg.

Norske Bygdeopplevelser

Norske Bygdeopplevelser inviterer til en kombinert fottur- og teatertur i Kristin Lavransdatters rike i august. Her vil du få muligheten til å parkere bobilen eller campingvogna mens du lar deg fasinere av den evige historien i fantastiske omgivelser. Nobelprisvinner Sigrid Undset la store deler av handlingen i triologien om Kristin Lavransdatter til Nord-Sel og Høvringen. 
Norske Bygdeopplevelser gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til kombinert fot- og teatertur i fjellheimen. Det blir flere typer turer, og det blir god anledning til å oppleve den flotte setergrenda hvor noe av handlingen er hentet fra, kan firmaet fortelle i en pressemelding. Underveis på turen blir du kjent med steder fra Sigrid Undsets diktning. Overnattingen blir på Rondane Haukliseter Fjellhotell disse dagene. 
Siste kvelden avsluttes i Nord-Sel med teaterstykket om Kristins liv, som spilles utendørs på middelaldergården Jørundgard, gården som ble bygd opp som kulisser i forbindelse med filmatiseringen av «Kransen» med Liv Ullmann i 1994. 
Selbygdas sensommernatt i mørke og flakkende ild vil gi ramme for middelaldersk lengsel og livsdramatikk. For mer informasjon gå til sidene www.norske-bygdeopplevelser.no.

Fellesturer

Et annet godt alternativ er Den Norske Turistforenings (DNT) turer. De arrangerer alt fra felles toppturer til pilegrimsvandringer. Du orienterer deg best i deres utvalg av turer på nettsidene www.turistforeningen.no. Her kan du velge blant flere tusen ukesturer, dagsturer og helgeturer. Og det burde være noe for en hver smak: Toppturer, skiturer, hytteturer, singelturer, gourmetturer, trilleturer, tematurer, skredkurs, kitekurs, hytteturer, snøhuleturer, turer for barn, turer for ungdom, seniorturer, utenlandsturer og mye mer. Her er det mange gode grunner til å komme seg ut og oppleve Norge i sakte fart.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden