: Det gode liv på camping i Spania | Din Fritid

Det gode liv på camping i Spania

Ekteparet Bjørg og Rudolf Skaalsvik har funnet sitt drømmested, med bobil, på Costa Blanca i Spania. – Her nyter vi det gode liv, sier de to.


Bjørg og Rudolf nyter livet på Playa Cap-Blanch med 20 varmegrader i desember.

Middelhavet

Vi befinner oss på campingplassen Playa Cap-Blanch som ligger ned mot stranden og ut mot Middelhavet. Solen skinner, det er rundt 20 varmegrader i skyggen en formiddag i desember. Bjørg og Rudolf sitter og slapper i T-skjorte og korte bukser. – Dette er som en topp nord-norsk sommer, og slik har det vært i flere uker i vinter, sier Rudolf. Ekteparet forteller at de trives svært godt. Det er fantastiske muligheter for å ta noen små turer i området, enten med bobilen, med sykkel eller på beina. De to pleier blant annet å gå tur til et fyr som ligger ca tre kilometer fra campingplassen. Hele turstrekningen er asfaltert og godt tilrettelagt for turgåere. Andre ganger tar de en sykkeltur med medbragte sykler. Strandpromenaden ligger bare femti meter fra vogna og er perfekt, enten en vil rusle en tur eller sykle. Det er flere kilometer med strøken kystlinje, spesielt lagt til rette for turister. Utsikten mot havet og fjellene som omkranser området er fantastisk. Ekteparet har også besøket gamlebyen i Altea, kun noen kilometer fra campingplassen. Gamlebyen består av hvite små mursteinshus i små gater. Husene er bygget opp mot en topp hvor det står en fantastisk kirke. Nesten alt står som det har gjort i flere hundre år og er en flott turistattraksjon.


Ekteparet Bjørg (66) og Rudolf (73) Skaalsvik stortrives i bobilen i Spania.

Langtids ferie

Skaalsvik regner med å nyte livet på Playa Cap Blanche i bortimot tre måneder. Det er hyggelige folk på campingplassen og på begge sider av bobilen har de engelske naboer. På den andre siden av «gata», inne på campingplassen, står to norske bobiler og enda lengre innover er det langtidsturister fra hele Europa. Ekteparet Skaalsvik har satt opp et fortelt for å få ekstra plass og et luftig sted i skyggen, spesielt når det blir veldig varmt i sola om dagen. – Vi anbefaler fortelt til andre som skal reise med bobil til Spania. Vi oppholder oss mer i forteltet enn inne i bobilen om dagen når det er varmt, sier de.

Fra kulde til varme

Vi går inn i bobilen. Ekteparet forklarer hvorfor de valgte Spania i stedet for norsk camping. – Vi er lei av den kalde norske vinteren, sier Bjørg. I bakgrunnen hører vi signalet for Dagsnytt på norsk radio og det meldes storm på fjellovergangene i Norge neste dag. Bjørg trekker på smilebåndet, for i Albir blir det aldri snø eller kulde. Ekteparet Skaalsvik kjørte fra Bodø sørover i Norge via Sverige og Danmark før de kom til Tyskland. Der kjøpte de den tyske campingboken «Bordatlas» som viser hvor det er campingplasser i Tyskland, Frankrike og Spania. En slik bok anbefaler de alle som skal på ferie i Tyskland og lengre sør i Europa, fordi det kan være vanskelig å finne campingplasser fra hovedveiene.

Albir

Landsbyen Albir ligger i Alicante-provinsen på Costa Blanca kysten i Spania. I Albir og en mils omkrets bor det over ti tusen nordmenn, de fleste er pensjonister. Et vennepar av Skaalsvik hadde allerede vært der i tre måneder og anbefalte stedet på det varmeste. Derfor valgte ekteparet Skaalsvik å kjøre dit selv. Vi ønsket å være ned mot sjøen og så denne campingplassen i boka «Bordatlas», sier de.

Engelsk

Da de kom til Playa Cap Blanch ble de møtt av betjeningen som snakker engelsk. Det ble rutinemessig tatt kopi av passene. De fikk kjøre inn på plassen og velge hvor de ville parkere bobilen. Her skjer betalingen en gang i måneden, og ikke på forskudd.


Bjørg og Rudolf er klare for sykkeltur.

Praktisk

Bobilen er tilkoblet 10 amper strøm, slik at de får to kilowatt-timer effekt. – Vi bruker av og til en varmluftsvifte en liten stund om morgenen, og vi har en propanovn til forteltet for å få ekstra varme om kveldene. Propanflaskene bytter vi i resepsjonen, det er veldig lettvint forteller de. Ekteparet Skaalsvik var i Spania på camping første gang i februar i år. Da de kom hjem til Norge kjøpte de en «ny» bobil, en Rapido 9090 DF 2010 modell. Det eneste kravet de hadde var at senga skulle stå midt i bilen, ellers hadde de ingen spesielle krav til bobilen. De er svært godt fornøyd med bobilen og trives godt på veien. – Den store fordelen med bobil i Spania, er selvfølgelig at man kan reise fra sted til sted. Selv om de blir i Albir lenge, har de planer om å reise lengre sør i Spania, før de vender hjem i april. Om sommeren kjører de mye omkring med sin bobil både i Norge og Sverige. – Hvis helsa holder, kommer vi til å reise til Spania igjen neste vinter. Vi anbefaler Spania på det varmeste, sier ekteparet Skaalsvik. – Her er mat og drikke billig sammenlignet med Norge. Vi kan for eksempel kjøpe en treretters middag og en hel flaske vin for åtte euro per person, sier Bjørg fornøyd. – Også er det rolig og trygt å være, sier Bjørg. Her i Albir er det både norske leger, norske tannleger, norske fysioterapeuter og en lang rekke andre norske tilbud innen noen kilometers omkrets.

FAKTA

Playa Cap Blanch campingplass: Skaalsvik betaler 14 euro pr. døgn. I tillegg kommer strøm til 0,4 euro per kilowatt-time. Stort vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel til leie for fire euro pr. gang. 277 oppstillingsplasser, gratis varmt vann til dusj etc., Stort område for forskjellige sportsaktiviteter. Restaurant med mye levende musikk om kveldene. Bilvaskeanlegg Adresse og GPS koordinater: Playa Cap-Blanch, 25 03590 - ALTEA - ALICANTE ESPAÑA - SPAIN G.P.S. N.38º 34´ 39” / W 0º 03´ 54” Tlf. 34 - 96 584 59 46 Fax . 34 - 96 584 45 56 email: info@camping-capblanch.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden