AutoPASS-fergekonto:: Forskudds­beløpet reduseres | Din Fritid
AutoPASS-fergekonto:

Forskudds­beløpet reduseres

– Mange steder i landet er fergen selve livsnerven. Regjeringen har nå lagt til rette for gratis ferger og reduserte fergetakster. Nå justerer vi forskuddsbeløpet i AutoPASS-fergekonto så det blir en bedre sammenheng mellom forskuddsbeløpet og de reduserte fergetakstene, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding til Din Fritid.

Samferdselsdepartementet setter ned forskuddsbeløpet for AutoPASS-fergekonto. I 2024 vil både privatpersoner og bedriftskunder få redusert kravet til forskuddsbeløp med én tredel slik at de ikke trenger å binde opp like mye penger i forskuddsbetaling for å få rabatt som tidligere. 

Hvilken pris en betaler på ferge avhenger av ulike kriterier, men for å få rabatt på fergebilletten må det innbetales et forskudd som hver reise trekkes fra i ettertid. I dag er det mulig å oppnå 50 prosent rabatt for privatkunder og 40 prosent rabatt for bedriftskunder med AutoPASS-fergekonto.

Dette er forskuddsbeløpene i 2024:

  • Takstgruppe 1 (kjøretøy fra 0 – 8 meter) reduseres fra 3 000 kroner til 2 000 kroner

  • Takstgruppe 2 (kjøretøy fra 8,01 – 17,50 meter) reduseres fra 14 800 kroner til 9 900 kroner

  • Takstgruppe 3 (kjøretøy over 17,51 meter) reduseres fra 28 000 kroner til 18 700 kroner


Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap).

– Regjeringen har levert på målsettingen i Hurdalsplattformen om gratis ferger til øyer og andre samfunn uten veiforbindelse til fastlandet, samt alle fergesamband med under 100 000 passasjerer årlig. I tillegg har billettprisene på flere ferger blitt halvert, og regjeringen har foreslått å videreføre dette i 2024-budsjettet. Nå som vi har lagt til rette for reduserte priser, er det også riktig at vi reduserer beløpet som blir bundet opp til forskuddsbetaling, sier Nygård.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Tags: 

På forsiden