: Tsjekkia - selve hjertet av Europa | Din Fritid

Tsjekkia - selve hjertet av Europa

Med sin kultur samt mange kunstneriske og historiske rikdommer, er Tsjekkia ikke bare sentrum, men selve hjertet i Europa. Landet, som med innflytelsen fra vest samt det sterke preg fra øst, vitner om de forskjellige kunstretninger, som har gjennomstrømmet Europa i århundrer. Selv om landet i dag først og fremst besøkes på grunn av sin vakre hovedstad, så har det mye mer å by på. Landet rummer mange andre perler. Et besøk i Bøhmen med sine slott vil snart overbevise deg. Med utgangspunkt i de to Camping Chèque plassene, som ligger i utkanten av Praha samt i den sydlige delen av landet, kan du dra på oppdagelsesferd i dette fortryllende landet.

Praha

Bare man nevner navnet på den Tsjekkiske hovedstaden, banker kunstnernes og de evige romantikernes hjerter. Byen, som er rik på kunst og arkitektur, er uten tvil en av Europas vakreste. De smale gatene, der barokk, gotisk og renessanse går hånd i hånd, gir de besøkende et fint innblikk i den rike historiske arven. På grunn av Prahas beskjedne størrelse, er det best å besøke byen til fots. Det finnes veldig gode bussforbindelser mellom plassen Oase Praha og byen. Når du legger ut på oppdagelsesferd i byen, kan du følge den kongelige ruten. Denne ruten, som de bøhmiske fyrstene benyttet, når de skulle krones, bandt to viktige monumenter sammen: det gamle kongepalass og Prahaslottet. Du blir ført rundt i Prahas gater på oppdagelse i den gamle bydelen. I den gamle bydelens rådhus kan du se et astronomisk ur, som stammer fra det 15. århundre. Sørg for å se de 12 apostler, som dukker fram hver time, fra klokken 9 til 21. Deretter krysser du Karlsbroen, Prahas eldste, som ble konstruert av Karl den IV, kongeriket Bøhmens symbolske fyrste. Byturen fører deg bort til det gamle Keiserpalasset, katedralen St Guy og dronning Annes vakre paviljong. Etter Gullveien med de fargesprakende husene og mange bokhandlere, så ta en pause ved nummer 22, der Franz Kafka bodde. Når turen er slutt, så stopp på den flotte Karlsplass. Selv om Praha er et arkitektonisk mesterværk, så består Tsjekkia ikke bare av denne byen. Så hvis du har lyst til å oppleve mer av den slaviske kulturs sjarm, så reis sydover til Bøhmens hjerte.

Det sydlige Bøhmen, der du finner plassen Frymburg, er Tsjekkias minst industrialiserte landsdel. Området er dekket av sjø og skog og man fortrylles lett av den slaviske kulturs magi og sjarm. Regionen vitner om de mange forskjellige kunststrømninger, som har krysset Europa i løpet av århundredene, men det er spesielt barokken, som har gitt regionen dens karakteristiske trekk. Gårder, kirker og landsbyer i barokkstil danner en fantastisk enhet. Her, langt fra Tsjekkias store turistmagneter kan du ganske enkelt føle landets sjel vibrere. Nyt de små lands byenes sjarm og gjestfrie mottagelse. Med campingplassen som utgangspunkt må du ikke glemme å legge et besøk forbi den fantastiske middelalder landsbyen Ceske Budejovice. Den veldig berømte plassen Premysl Otakar II, som er omringet av gamle hus og arkader er en av Europas vakreste.

Det er umulig å fortelle om Tsjekkia uten også å nevne dets slott. De ble oppført av konger og adelsmenn for å beskytte landet og de ligger spredt over hele landet. Slottene er bygd i forskjellige stilarter og rummer ofte flotte samlinger og utrolige skatter og de representerer også noen av Tsekkias vidundere, som du ikke må gå glipp av.

Informasjon

Camping Oase Praha Zlatniky 47 CZ-25241 Dolni Brezany Tfl:: 00420 2 41 93 20 44 Mail: post@campoase.cz www.campoase.cz Camping Frymburk CZ-38279 Frymburg tlf.: 00420 337 735 284 Begge campingplassene aksepterer Camping Cheques, så på den måten kan du spare penger på overnattingen. Les hvordan du får Camping Cheques her: www.campingcheque.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden