: Camping midt i sjarmerende Tyrol | Din Fritid

Camping midt i sjarmerende Tyrol

Leter du etter en campingplass som er utrolig lett å komme til, der fasilitetene er bedre enn det som er vanlig og der servicen er på topp? Da er Terrassencamping Schlossberg Itter i Brixental i Tyrol verdt å se nærmere på.


Tyrol er kjent for fantastisk natur. Foto: Anne-Vibeke Isaksen

Alpene

Få campingplasser er så grønne som Terrassencamping Schlossberg Itter, med Alpene som omkranser plassen i alle retninger. Der er skog og åpne jorder, og man kan selv velge hvor man vil være. Campingplassen er delt inn i terrasser slik at alle gjestene har flott utsikt fra den plassen de slår seg ned på. Campingplassen er utgangspunkt for opplevelser i området, og dem er det mange av. Alpene er i seg selv et utømmelig område som man aldri blir ferdig med. Hopfgarten im Brixental ligger under fem kilometer fra campingplassen og er en typisk by med ekte tyrolerstemning. Her går livet sin gang, og man har ingen fornemmelse av at folk har det travelt. Tvert i mot er det god tid til kafébesøk og en prat på benken i parken. Det er få turister der og nesten ikke noe trafikk. Man kan ikke besøke dette området uten å dra opp i fjellene. Det anbefales å dra til byen Söll som ligger omtrent 15 kilometer fra campingplassen. Her kan man gå på merkede stier til flere fjelltopper, eller man kan velge den lette, men dyrere løsningen å ta skiheisen, som også går om sommeren. Da kommer man på kort tid helt opp til Hohen Salve som er 1829 moh. På toppen kan man nyte en kopp kaffe eller god mat i restauranten. Der finnes også en liten sjarmerende kirke som kan besøkes.

Fotturer på alle nivåer

Vil man fortsette å gå oppe i høyden, er det flere merkede turstier fra Hohen Salve. Ta hensyn til værmeldingen og velg en dag med godt vær. Husk praktisk tøy, for været skifter raskt. En mulighet er å gå ned til mellomstasjonen, hvor man finner et par spisesteder og anlegget Hexenwasser. Det tar ca. en time. Hele tiden ses heisen og på den måten kan man orientere seg.

Hexenwasser – suverent område for barnefamilier

Området Hexenwasser (heksevann) er et fantastisk lekeområde og vannanlegg. Lekeplassen er utfordrende for både små og større barn på en fin måte der barnas fysikk blir utfordret. Lekeplassen er laget av naturmaterialer. Hexenwassers store vannanlegg er bygget slik at det går 100 prosent i ett med naturen og vannet. Det brukes til forskjellige aktiviteter og er en del av en naturlig vannstrøm som renner ned fra fjellet. Vannanlegget har blant annet et «Kneip-anlegg» hvor man kan få fotmassasje og gå på steiner av forskjellige størrelser. Slike steinbassenger med friskt fjellvann er med på å stimulere blodomløpet. Her finnes også et stort anlegg for barn der fantasien utfordres gjennom lek med vann. Det er lett å tilbringe lang tid i anlegget, og det anbefales å ta med for eksempel en piknikkurv slik at naturen og det gode været kan nytes mens barna boltrer seg.

Campingplassen

Det er velordnede forhold på Terrassencamping Schlossberg Itter i Tyrol. Det hører til sjeldenhetene å finne en østerriksk campingplass der det ikke er ordnede forhold, men Terrassencamping Schlossberg Itter er likevel noe ut over det vanlige. Fasilitetsbygningene er en opplevelse i seg selv med massasjedusj, familierom og utrolig fine bade- og toalettfasiliteter. Ute på selve plassen er det ordnede forhold og veldig god stemning. Skulle man nevne et lite minus, er det at trafikken fra den nærliggende veien høres hele tiden.

Kveldskos ved grillen

Når kvelden faller på, begynner campingplassen å summe av kveldsaktiviteter, matlaging og grilling. På fine sommerkvelder er det et spesielt tidspunkt når en god flaske vin åpnes, og man hygger seg ved grillen mens barna boltrer seg på lekeplassen. Man tenker ikke på hverdagens gjøremål eller faste sengetider slik man gjør hjemme. Akkurat som det skal være når man er på ferie. Herlig vertskap Vertsparet på Terrassencamping Schlossberg Itter er en stor del av den sjarmen som er på plassen. Man ser dem hele tiden opptatt med rengjøring, opprydding og holde-orden-i-sakene arbeid. Det er flott at de er synlige og viser gjestene at de er opptatte av at plassen er i orden. Etter min mening lykkes det til fulle. Det bor utrolig mange skandinaver på campingplassen både sommer og vinter. Det forstår man godt. Den er hyggelig, det er orden på sakene og plassen er veldig enkel å komme til.

Herlig vertskap

Vertsparet på Terrassencamping Schlossberg Itter er en stor del av den sjarmen som er på plassen. Man ser dem hele tiden opptatt med rengjøring, opprydding og holde-orden-i-sakene arbeid. Det er flott at de er synlige og viser gjestene at de er opptatte av at plassen er i orden. Etter min mening lykkes det til fulle. Det bor utrolig mange skandinaver på campingplassen både sommer og vinter. Det forstår man godt. Den er hyggelig, det er orden på sakene og plassen er veldig enkel å komme til.

Få, men gode barneaktiviteter

Terrassencamping Schlossberg Itter er ikke en stor campingplass med aktiviteter for barna fra morgen til kveld, men de aktivitetene som finnes, er på et slikt nivå at alle kan være med. Selv om det snakkes tysk, følger de utenlandske barna greit med. Når man er indianer, er det ikke så viktig om man ikke snakker samme språk. Aktivitetslederne er gode til å få med de utenlandske barna på leken. Den imponerende lekeplassen er til fri bruk hele dagen. Stor, morsom og utfordrende på en fin måte.

Lite, men effektivt basseng

Sommer i Tyrol er det samme som varme dager der solen står høyt på himmelen, og temperaturen gjør at man lengter etter litt avkjøling. Det får man i bassenget. Det er ikke stort, men fyller det grunnleggende behovet – en forfriskende dukkert i sommervarmen. Det er et mindre basseng til de små gjestene. Bassenget kan brukes til mosjonssvømming om morgenen.

Dagstur til Tiefental

En dagsutflukt som kan anbefales, er en tur til Tiefental som ligger ca. 30 km fra Terrassencamping Schlossberg Itter. Her kjører man først på en svært smal asfaltert vei gjennom en vakker og frodig dal. Deretter blir veien til en grusvei, fortsatt er det like betagende vakkert. I enden av veien ligger Almwitschaft Tiefental som er en liten fjellhytte med mulighet for en liten forfriskning. Innenfor henger store spekepølser og lufttørket kjøtt.

Prøv de lokale spesialitetene

Det anbefales å smake på de lokale varene som hovedsakelig består av lufttørkede skinker, spekepølser, lokale oster og hjemmebakt brød. Det smaker himmelsk og nytes i deilig frodig natur med grønne fjellskråninger og gressende kuer. Har man et bilde av Tyrol på netthinnen, må det være noe som minner om denne plassen. Luften er ren, det er høyt under taket og den østerrikske servicen er hyggelig og som alltid med et hjertevarmt smil. Man føler seg trygg og velkommen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden