: Høisveen Caravan og Fritid: Med tradisjon og kunnskap | Din Fritid
Per Berntzen fra Høisveens Caravan og Fritid.

Høisveen Caravan og Fritid: Med tradisjon og kunnskap

Du har sikkert sett hvor det er. Når du kjører E6 nordover mellom Hamar og Lillehammer ligger butikken på høyre hånde straks innen du kommer til Brumunddal.

Høisveen Caravan og Fritid har både tradisjon og kunskap. Og lever videre til tross for økonomiske problemer hos to leverandører i senere år. Høisveen selger både nytt og brukt, dessuten har de et verksted som mange oppsøker. Det hele begynte faktisk da Einar Høisveen startet bilverksted ved Gaupen for omtrent 40 år siden. Siden kom firmaet til Olrud, der det utviklet seg i retning campingvogner og caravan, sier den daglige lederen, Per Berntzen. - Einar Høisveen solgte firmaet i 2000, da hadde vi vært her i Brumunddal siden den 8.mars 1996. Da Bjølseth gikk i konkurs i oktober 2006, tok Kroken Caravan over som eiere. Idag er vi på vei oppover igjen, og vi selger opp mot 100 nye vogner og biler pr år, forteller Berntzen videre. I tillegg til Bjølseth-konkursen ble Høisveen også påvirket av Knaus sine økonomiske problemer, som kom omtrent samtidig som finanskrisen. Det er klart at sånt merkes, men Per Berntzen ser helt klart lys i tunnelen. Folk har vært litt mer på vent under finanskrisen, men nå er det på tur oppover igjen. Vi startet med Kabe i 2007, og der er det stadig oppgang. I sommer har vi faktisk ikke fått tak i nok Kabe-vogner, sier Per Berntzen videre. Hos Høisveen går det også en hel del brukte vogner. Men omsetningen her henger nøye sammen med salget av nye vogner. Alt fra 5-10.000 kronor og oppover selger man brukte vogner for. - Er det dårlig med brukte vogner, så hender det at vi kjøper inn brukt også, forteller Per Berntzen, som sier at omtrent 10-15 prosent av salget er bobiler. Det har flatet ut litt. -Vi merker størst interesse for biler på høsten, da folk skal kjøpe inn til neste vår og sommer. I perioden oktober-påske selger vi de fleste bobilene. Disse folkene er jo «trekkfugler » og drar sydover så fort snøen er borte.

Flest helårsvogner

Brumunddal ligger midt i et stort campingdistrikt i Hedmark, der vintercamping er meget populært. - Vi selger flest helårsvogner. Mange som handler her er folk som også bruker vogna på vinteren. Både Hedmark og Oppland er store campingdistrikter med mange vinterplasser å velge mellom, sier Per Berntzen, som selv er vintercamper med vogn på Skeikampen. Nå fører vi alle merker som Kroken har. Kabe går veldig bra, og vi selger også Knaus, Bürstner, Tabbert, T&B og det nye Carado, som er en Hymer-eid fabrikk. Hos Høisveen Caravan og Fritid er det på topp sju ansatte – to på verkstedet og to i butikkene, samt de som kommer inn som sommerhjelp. Meget populært er verkstedet, som mange oppsøker. - Vi har opparbeidet oss mange kunder der, og vi har en meget rutinert verksmester med 20 års erfaring, sier Per, som selv har jobbet med vognsalg siden 1990 og vært daglig leder hos Høisveen fra 2000, da Einar Høisveen solgte firmaet. Når det gjelder valg av vogn eller bil så har vi en fast gruppe som alltid skal ha nordiske vogner. Det er ofte vintercamperne. Barnefamilier kjøper ofte tyske vogner som er billigere. - Jeg vet at vogner som ruller ut herfra går både til Kirkenes og Vestlandet under sommeren, men mange brukes altså også på vinteren, sier Per.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden