: Adria feiret 50 år | Din Fritid

Adria feiret 50 år

Noen er flinkere til å feire seg selv enn andre. Adria slo virkelig til med en storslått feiring av deres 50-årsjubileum da de inviterte nær 750 personer til fest i Slovenia.

Med over 350 forhandlere representert i nær sagt alle europeiske land, er Adria en av de virkelig store aktørene i caravanbransjen. I sitt produksjonsanlegg i Novo Mesto var det i mai gjort klart til fest, og alle de inviterte gjestene fikk omvisning. Fabrikkanlegget stod ferdig i 2005, og er på hele 40 000 kvadratmeter. De mer enn 1200 ansatte (i tre fabrikker) i Adria kan i dag levere hele 9000 enheter i året. Selv om finanskrisen også rammet den slovenske produsenten hardt for snart ti år siden, har Adria nå mange topplasseringer på salgsstatistikken i de europeiske markedene i Europa. Fortsatt er Skandinavia Adrias aller største marked og topper salgsstatistikken i Sverige og Finland for både bobil og vogn. I Norge selger også Adria godt, og var i 2014 på andreplass på salg av nye campingvogner, og fire plasser lenger ned på bobiler.

Tilbakeblikk

Under jubileumsmarkeringen i mai ble det definitivt ikke spart på noe, og arrangementet ga oss en historisk reise fra Adrias start i 1965 og frem til i dag. En reise som startet med en prototype av Adria 375, som ble sendt hele veien til Stockholm for å bli presentert på en messe. Denne ble umiddelbart en stor suksess og dermed var produksjonen i gang. I disse 50 årene som har passert har Adria levert en halv million campingvogner og over 70 000 bobiler, hovedsakelig til det europeiske markedet. Adria har hatt en økning det siste året og har i dag 6,9 prosent markedsandel på det totale bobilmarkedet i Europa. De er markedsleder i Frankrike, Sverige, Finland og Nederland og blant de fem største merkene i Norge, Spania, Italia og Sveits. I Tyskland har Adria en sjuendeplass. På vognsiden har Adria 5,9 prosent markedsandel og har befestet sin posisjon i de fleste europeiske land. Adrias sjef Sonja Gol kunne også fortelle at de nå ser mot markedene ellers i verden, hvor Kina og Australia står høyt på ønskelisten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden