: Fint besøk med gode nyheter | Din Fritid

Fint besøk med gode nyheter

I dag besøkte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen Caravanmessen på Lillestrøm og hadde gode nyheter: Nå kan også bobiler over 3,5 tonn kjøre i lovlig fartsgrense opp til 110 km/t.


Ketil Solvik-Olsen besøkte Carvanmessen og brakte gode nyheter.

Begrensningene er fjernet

Frem til nå har fartgrensen vært 80 km/t for tunge bobiler. – Det er ingen grunn til at bobiler skal behandles likt med tunge kjøretøy på dette området, derfor har vi nå fått endret fartsgrensen for denne kjøretøygruppen, som kan følge maks tillat fartsgrense opp til 110 km/t, fortalte samferdselsministeren til de fremmøtte. Inngangspartiet på Norges varemesse var full av nysgjerige fremmøtte, pressefolk og smilende representanter for de to norske medlemsorganisasjonene.


Ketil Solvik-Olsen overbrakte personlig gode nyheter til de besøkende på Caravanmessen.

Flere nyheter

Men det er enda flere gode nyheter, kunne Solvik-Olsen fortelle: – Vi har også fjernet vinterkravene til tunge bobiler som kjetting og 5 millimeter dekkdybde, nå gjelder samme krav for bobiler over 3,5 tonn som for lette bobiler. Vi ønsker at det skal være attraktivt og enkelt å eie bobil, Norge er et flott ferieland og bobil er en fantastisk måte å oppleve landet på. Den siste nyheten er at lovlig bredde nå kan være opp til 2,6 meter. Det gjør det lettere å få registrert brede bobiler med markise, blant annet. I tillegg kunne samferdselsministeren fortelle at de jobber med et nordisk alternativ om å få en felles aksept for 4,25 tonns vektgrense for B-førerkort. Å få til det samme for hele Europa er en mye tyngre jobb, fortalte Solvik-Olsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden