Festival-Norge: Festivalsommer | Din Fritid
Festival-Norge

Festivalsommer

Det er lite som er så sosialt og trivelig som en festival i sommer-Norge. I år arrangeres det flere enn noen gang! Her kommer et knippe av spennende festivaler.

Musikk

Musikkfestivaler er mest utbredt og mest kjent, og her finnes det et enormt utvalg med noe for enhver smak.

 

Røros Folk Festival 

Hvor: Røros
Når: 7.-9. juni

Festivalen arrangeres for fjerde gang i 2018, og er det arrangøren selv kaller en intim folkefest i Bergstaden Røros. Røros Folk Festival arrangeres av Folkemusikkscena Røros som består av Glåmos Spellmannslag, Røros Folkedanslag og Brekken Spell- og danselag. Konsertlokalene er Sangerhuset og Kaffestuggu som ligger midt i sentrum med kun 2-3 minutters gangavstand fra hverandre. Fantastiske artister, intime lokaler, god lokal mat og drikke er rammen rundt festivalen som ønsker å være en opplevelse for såvel publikum som musikere. 

www.rorosfolkfestival.com


Intim fokefest i Røros med fantastiske artister.

 

Buktafestivalen

Hvor: Telegrafbukta i Tromsø
Når: 19.-21. juli

Dette er som arrangøren selv sier festivalen for deg som liker rock, øl og sjømat. Om du i tillegg er ung til sinns, så antar vi at det er en fordel. Buktafestivalen er en ideell stiftelse og alt overskudd videreføres til festivalen for å utvikle den videre. Stiftelsen som står bak festivalen ble etablert i 2004, og festivalen arrangeres for sekstende gang i 2018.

I tillegg til å lage Norges beste utendørs rockefestival, ønsker arrangøren å ivareta og videreutvikle det nordnorske rockemiljøet. Buktafestivalen ønsker å være best – ikke størst. 

www.bukta.no


Buktafestivan i Telegrafbukta i Tromsø er festivalen for de som liker rock, øl og sjømat.

 

Heim 

Hvor: Breivika gård, Trondheim
Når: 26.-28. juli 

Heim Festival er en ny musikkfestival på Brevika gård, en rask tur med hurtigbåten utenfor Trondheim. To dager med fullt konsertprogram på to scener etterfulgt av klubbstemning inne i fjellet i den nedlagte militærleiren Hysnes fort. Det vil også være noen få intimkonserter i låven på området med panoramautsikt mot Trondheimsfjorden. I tillegg til musikk vil det være fokus på miljø og gårdsbruk i form av foredrag, turer og forskjellige aktiviteter rundt om i nærmiljøet, alle relatert til gården, fjorden og området rundt. Mat og drikke vil komme fra lokale restauranter i Trondheim og Rissa.

www.heimfestival.no


Nytt av året er Heim, utenfor Trondheim. De lover kortreist mat, to dager med fullt konsertprogram og andre varierte aktiviteter.

 

Jazzfestivalen i Molde 

Hvor: Molde
Når: 16.-21. juli

Jazzfestivalen har vært arena for mang en magisk stund. Om to år fyller festivalen hele 60 år! Det er ingen tvil om at det er variasjon i årets program: Cezinando kommer, det samme gjør: Van Morrison og Motorpsycho. Jazz Ahmed serverer eksotisk arabisk jazz.

www.moldejazz.no


Nesten 60 år gamle Moldejazz i nydelige omgivelser.

 

Opplevelser

Festivaler er mer enn musikk og mat. Det kan handle om små samfunn som samles om det skippertaket det er å arrangere festival, som på Røst. Eller det enkle faktum at du er god nok som du er!

 

God Nok 

Hvor: Engeløya i Steigen, Nordland
Når: 12.-14. juli

Dette er festivalen som vil være en motvekt til det sosiale presset mange føler, og et fristed fra usunne forventninger om å være vellykket på alle områder i livet. Hver dag vil et nytt tema belyses av forelesere som deler erfaringer og tanker både fra et akademisk og privat ståsted. En rød tråd gjennom hele festivalen vil være undringen over hvorfor så mange sliter med dårlig selvfølelse i en tid hvor vi aldri har hatt mer ressurser og bedre forutsetninger for å skape et trygt og godt liv. Det som er både fint og forvirrende med god nok-begrepet er at det ikke finnes noen definisjon. Festivalen vil være en arena for å reflektere rundt hva ”godt nok” betyr for den enkelte.

Årets arrangement er det andre i rekken. Festivalen i 2016 ble en stor suksess. Festivalen arrangeres på naturskjønne Engeløya i Steigen, Nordland. Det er en aktiv festival som kombinerer musikk, teater og dans med toppturer, fisking fra sjark, lokalprodusert mat, padling i skjærgården, klatring og god stemning rundt bålet. Det som gjør festivalen unik er den faglige vrien, hvor foredrag, dialog og kunstneriske workshops gir påfyll av kunnskap og inspirasjon.

www.godnokfestivalen.no.


God Nok er en festival med et viktig budskap, natursjkjønne omgivelser og avslappet stemning.

 

Lundefestivalen på Røst 

Hvor: Røst, Lofoten
Når: 22.-24. juni

Vi har i de siste utgavene hatt fokus på Lofoten. Er du i området i sommer anbefales Lundefestivalen på Røst. Festivalen ble startet som en protestaksjon i 1996, og er et årlig høydepunkt på øya. På Røst er det flere turistanlegg som har tilrettelagt for oppstilling med bobil, men det er også mulig å finne seg en plass å stå - utenom disse, kan Elisabeth Mikalsen fra arrangøren av Lundefestivalen fortelle til Din Fritid.

Årets arrangement er den 22., og arrangøren byr på en helg full av kulturelle aktiviteter og opplevelser for hele familien: St. Hans-feiring med stort felles bål, filmfremvisning, foredrag om lundefuglbestanden, dans til mye god musikk, kunst og salgsutstilling, lekeanlegg for barn, fotballkamp, mannekeng-forestilling og mye mer. Av musikalske opplevelser byr arrangøren i år på Odd Nordstoga, Essence of Smokie, Kristerz, Slampan, og Pål Arnesen med band.
www.lundefestivalen.no.


Lundefestivalen på Røst.

 

Dyrskun 

Hvor: Seljord
Når: 14.-16. september

Med over 80 000 besøkende og 700 utstillere er Dyrsku´n i Seljord Norges største handels- og landbruksmesse. Dyrsku´n starter hvert år på den andre fredagen i september og varer i tre dager til ende. Her finner du alt fra kniv- og klokkehandel til store landbruksmaskiner, husdyrutstillinger, lokalmat, politiske debatter, husflid, et vell av barneaktiviteter og selvsagt et yrende folkeliv. Kort fortalt: Her finnes noe for enhver smak, og campen er stooor og byr på mange sosiale treffpunkter.

www.dyrskun.no.


Dyrskun i Seljord byr på opplevelser i massevis. Her finner du opplevelser og aktiviteter for alle aldre.

 

Sulten på mer?

Det er mer populært enn noen gang å reise på matfestivaler. Ofte er disse på høstparten, i forbindelse med den tradisjonelle innhøstingstiden. 

 

Gladmatfestivalen

Hvor: Stavanger
Når: 18.-21. juli

Den første Gladmatfestival fant sted i 1998 og ble en suksess. Festivalen er et av høydepunktene i sommersesongen i Stavanger, og trekker over 250 000 gjester over de fire dagene festivalen avholdes. Gladmat er Nordens største matfestival, og er blitt et knutepunkt og ressurssenter for matregionen. Festivalen har bidratt til å skape lokalt engasjement rundt mat og matkvalitet. Nybrottsarbeid innen landbruk og matindustriell utvikling er en viktig arena for å nå ut til næring og forbrukere. www.gladmat.no


Gladmatfestivalen i Stavanger byr på noe for enhver gane.

 

Duggfrisk

Hvor: Stavanger
Når: 17. - 18. august 

Duggfrisk er en mat og ølfestival. Da inntar Sørlandets mest velsmakende festival Gravane i Kristiansand. Det kommer spennende norske bryggerier, samt flere mat- og drikkeleverandører som gleder seg til å vekke til live smakssansen hos de besøkende. 

www.duggfriskfestivalen.no.


Duggfrisk er en mat og ølfestival.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden