Vakre vegers pris 2018: Dette er Norges vakreste vei | Din Fritid
Vakre vegers pris 2018

Dette er Norges vakreste vei

Vakre vegers pris 2018 går til E6 i Gudbrandsdalen og til Tvedestrand. I tillegg får Holmestrand stasjon i Vestfold hedrende omtale.


I 2018 er det E6 parsellen Frya - Sjoa i Gudbrandsdalen som får prisen Vakre veger.

Det er i år 30 år siden Vakre Vegers pris ble delt ut første gang. Da gikk prisen til den nye Strynefjellsvegen. I 2018 er det E6 parsellen Frya - Sjoa i Gudbrandsdalen som får prisen og knytter båndene til hedringen av Strynefjellsvegen i 1988.

E6 gjennom Gudbrandsdalen får Vakre vegers pris


Juryen er imponert over plasseringen av den nye E6-traseen i terrenget. Foto Arild Solberg

I Gudbrandsdalen er den 33 km lange parsellen av E6 lagt i en ny vegtrasé utenom bygdesentre og tettsteder. Det er lagt stor vekt på en godt tilpasset veglinje gjennom det rike dallandskapet. Vegen er bygget som en tofelts veg med midtdeler, en trafikksikker løsning som gir en tverrprofil som lar seg legge inn i et krevende dallandskap på en fleksibel måte. Linjevalget framstår som et helstøpt forbilde for den krevende oppgaven det er å bygge et stort veganlegg i en visuelt eksponert dalside, heter det i juryens uttalelse.


Hovedgatene i Tvedestrand får Vakre vegers pris 2018 for rehabiliteringen av Hovedgata og Holgata i sentrum.

Hovedgatene i Tvedestrand får Vakre vegers pris

Tvedestrand kommune har rehabilitert Hovedgata og Holgata i sentrum. Her ble det lagt en uvanlig ambisiøs målsetting for rehabilitering av gamle natursteinsdekker. Med brukt gatestein og et hellefelt sentralt i gateløpene har byen fått en gjennomført standard på gategulvene som gir den helheten i kvalitet og utførelse den gamle seilskutebyen fortjener. Tvedestrand kommune har gjennomført en gaterehabilitering, som kan stå som et forbilde for tilsvarende arbeider i alle byer med tradisjonelle gater med steindekker, argumenterer juryen.


Holmestrand stasjon er bygget som en fjellhall og får hedrende omtale av juryen bak Vakre vegers pris.

Hedrende omtale til Holmestrand stasjon

Holmestrand stasjon er bygget som en fjellhall helt inn mot bykjernen. Dette har vist seg som et svært vellykket byutviklingsgrep, der jernbanestasjonen danner et nytt omdreiningspunkt i Holmestrand og gir grunnlag for en positiv sentrumsutvikling, uttaler juryen.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden