Bransjesammenslåing:: Ferda og Tellus fusjonerer | Din Fritid
Bransjesammenslåing:

Ferda og Tellus fusjonerer

Og det nye navnet blir… Ferda! De to forhandlerkjedene har bestemt seg for å slå seg sammen, og blir dermed uten tvil landets største.

OPPDATERING 21.11.23 kl 11.18: Din Fritid har nå vært i kontakt med Konkurransetilsynet som bekrefter at de i går fikk melding om saken, og at de har 25 virkedager på seg til å varsle om de har behov for å se nærmere på saken

– I en tid preget av betydelige markedsendringer, har Ferda og Tellus, to anerkjente aktører innen Norges bobil- og caravanbransje, bestemt seg for å forene krefter, skriver konsernsjef i Ferda, Leif Terje Hansen i en pressemelding til Din Fritid.

Han forteller videre at sammenslåingen markerer et nytt kapittel i etableringen av en sterk og kundefokusert organisasjon. Den nye virksomheten vil fortsette under navnet Ferda, hvor merkenavnet fortsatt skal representere tillit og anerkjennelse i markedet, skriver Leif Terje.


Ferda-sjef Leif Terje Hansen er fornøyd med sammenslåingen med Tellus.

Hvorfor?

– Vi er drevet av ønsket om å sikre gode kundeopplevelser i et marked som har blitt utfordret både av pandemien og internasjonal uro, forklarer Leif Terje. Etter det Din Fritid erfarer er det en del forhandlere som sliter med å få god nok omsetning og lønnsomhet for tiden. 

Selskapene selv ser flere fordeler for kundene. Blant annet:

  • Utvidet produktsortiment: Ferda og Tellus vil sammen ha et enda større utvalg av bobil- og caravanmodeller, noe som gir kundene enestående valgfrihet og fleksibilitet.

  • Konsolidert kompetanse: Gjennom å kombinere kunnskap og erfaring, sikrer Ferda og Tellus at kunder mottar førsteklasses rådgivning, støtte, og trygghet

  • Forbedret lokal tilgjengelighet: Med en sterkere tilstedeværelse over hele Norge, vil tilgangen til tjenester, produkter og service bli enklere og bedre..

  • Fokus på innovasjon: Forpliktet til kontinuerlig fornyelse, vil det sammenslåtte selskapet Ferda søke å lede veien i bærekraft og teknologiske fremskritt, for å forbedre totalopplevelsen for caravan- og bobileiere.

– Vårt overordnede mål er å forenkle og forbedre våre kunders caravanliv. Vi er i en tid hvor tilpasning er nødvendig, og kunder forventer mer av sine forhandlere. Vi er fast bestemt på å møte disse utfordringene med forbedret service og et utvidet sortiment av høykvalitetsprodukter. Kunder skal bli mottatt som husets kunde, uansett hvor i landet de møter oss. Ferda står for eventyret ved å reise uten forutbestemte planer, en opplevelse av frihet på veien, avslutter Leif Terje Hansen, konsernsjef i Ferda.

Hurtig tempo

Selskapene tar sikte på å gjennomføre sammenslåingen fra nyårsskiftet 2023/24. Tiden frem til dette vil brukes til planlegging og forberedelse for ytterligere forsterkete kundefordeler. Eierne i sammenslåtte selskapet vil være de samme som i dag er majoritetseiere i Ferda og Tellus.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden