Mathisens Landbruksservice: Flere ben å stå på | Din Fritid
Mathisens Landbruksservice

Flere ben å stå på

I mai flyttet Mathisens Landbruksservice inn i et nybygg i Alta på flere tusen kvadratmeter. Her er det plass til båter, landbruksmaskiner, traktorer – og bobiler.

Alta: Mathisens Landbruksservice er en bobil- og caravanforhandleren i Nord-Norge med flere ben å stå på. Her selges ATVer, småbåter, landbruksmaskiner og traktorer. I det nye flotte bygget har traktorvirksomheten og bobilvirksomheten hver sin avdeling og hvert sitt verksted.

Mer enn tredoblet

– Det ble for trangt i de gamle lokalene. Vi har flyttet fra 1500 kvadratmeter til 5000 kvadratmeter bygningsmasse. Tomten er på hele 16 mål. Det gir oss god plass til parkering for oss og for våre kunder. Tidligere kjørte folk ofte forbi, fordi det ikke var noe sted å parkere, forklarer daglig leder Tor-Einar Mathisen.  Din Fritid er på besøk og får omvisning i det flotte nybygget. Her står det nye og brukte bobiler og campingvogner på rekke og rad.

Bobil til 5,7 mill.

– Vi må ha biler og vogner på lager, for kundene vil gjerne ha bobilen med en gang. Skal en ny modell bestilles fra produsenten er det lang ventetid. Senest i sommer solgte vi to luksus-linere av typen Morelo Palace. Den ene til 5,2 millioner, og den andre til 5,7 million kroner. Dette var bobiler vi hadde klare for levering og begge ble solgt til lokale kjøpere, forteller Tor-Einar fornøyd.

På området ved nybygget er det etablert bobilplasser med strøm for kundene.

– Nå kan vi tilby plasser for overnatting til kunder. Har du solceller på taket er det jo lading hele døgnet her i nord på sommerstid. Det er snakk om fem plasser med tilgang til toalett. Vi har også tømmemulighet innendørs for do-kassetter og ferdigstiller i disse dager en løsning for å tømme gråvann, sier Tor-Einar.

Hele landet

– Vi har kunder fra hele landsdelen og det blir gjerne snakk om store avstander. Til Kirkenes er det rundt 500 km og da er det fint å tilby parkerings-og overnattingsmulighet. Vi selger både nytt og brukt, så det hender at kunder kommer fra andre deler av landet. Totalt selger vi rundt 150 enheter i året. Det går flere nye bobiler enn nye vogner, et skifte som skjedde for rundt tre år siden, forteller Tor-Einar.


Mathisens Landbruksservice gleder seg over nye lokaler med masse plass og fine forhold for både kunder og ansatte. Fra venstre daglig leder Tor-Einar Mathisen, ettermarkedsleder Vegard Mathisen og firmaets grunnlegger Einar Mathisen.

Familiebedrift

Mathisen Landbruksservice og MLS fritid hadde i fjor 37 årsverk. Her er også eget delelager og verksted.

I caravanbutikken det stappfullt av utstyr til bobil, caravan og camping. Her har Tor-Einars bror, Vegard, kontroll på kundemottak og ettermarked. Faren, Einar, som startet bedriften i 1976 er fremdeles med i det daglige, med hovedfokus på landbruksdelen. Og flytter vi oss inn på det romslige verkstedet er det hele seks løftebukker. På det gamle verkstedet var det bare én. Verkstedet er godkjent for EU-kontroll opp til 7,5 tonn. Der er Tor-Einars sønn, Thor Eric, bilmekaniker og ikke nok med det, som teknisk leder og verksmester jobber Tor-Einars svigersønn, Jørn Utsi.


Jørn Håvard Simonsen Utsi, teknisk leder verkstedet og bilmekaniker Thor Eric Mathisen har nok av oppgaver i de nye, godt tilrettelagte verkstedet.

Utfordrende

– Vi prøver å tilpasse oss med ferieavviklingen. Kombinasjonen ferieavvikling og høysesong er utfordrende, men vi prøver å få løst det til det beste for kundene. Gjennom sommeren er det hvert år 10-15 som får problemer med bobilen når de er på tur i området. Vi har delelager, men det skjer jo av og til at repareringen tar tid og da må kunden kanskje reise hjem, forteller Tor-Einar, og fortsetter:

– En gjenganger er tekniske problemer med motor. Spesielt drivverk og register- eller multireim. Det kan være rundt 20-30 bobiler vi har inne for reparasjon gjennom ett år.

Nå er vi veldig fornøyde med å ha fått nye flotte tilpassede lokaler som gjør at vi kan sikre høy kvalitet hele året, avslutter daglig leder Tor-Einar Mathisen.

Mathisens Landbruksservice AS

MLS fritid AS

GPS 69.90846, 23.25074

Bronseveien 1, Alta

mathisen-ls.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden