: Topcamp Feddet: Balsam for sjelen på | Din Fritid

Topcamp Feddet: Balsam for sjelen på

Forestill deg en ferie i den deiligste natur og likevel i passende avstand fra Danmarks hovedstad. En ferie med bading langs den lange hvite sandstranden, dersom været tillater det, sykkelturer på den fredede halvøya, Feddet eller kanskje en svipp til det pulserende storbyliv i det hyggelige København.

Præstø Fed er oppstått, fordi havet bryter ned Stevns Klint. I mer enn 2000 år har avleiringene skapt denne odden, som i dag er bedre kjent som Feddet. Et fantastisk naturreservat. Ved inngangen til dette naturreservatet ligger TopCamp Feddet Camping og det er der vi flytter inn i hytta. Vi var også av den mening, at våre gode venner fra København trengte litt frisk luft, så vi tok med dem også.

Det er bare tre år siden, at det i Danmark ble tillatt å bygge hytter på 25 m2 med bad og toalett. Inntil da har hyttene vært små campinghytter med senger. De nye hyttene er små sommerhus og gir helt nye muligheter, fordi mange familier gjerne vil bo på campingplassene, men ikke nødvendigvis vil ha sin egen campingvogn.

Ved ankomst fredag sent på ettermiddagen blir vi anvist til hyttene, som viser seg å være bare to år gamle og veldig flotte. Det er badeværelse, et mindre kjøkken, en hyggelig stue, et soveværelse og en hems med plass til to barn. Hemsen gjør at det i stuen er høyt under taket. Foran hytta har vi egen terrasse med hagemøbler.

TopCamp Feddet Camping er Sjællands første 4-stjerners campingplass og det er skjedd mye. På listen over forbedringer finner vi bl.a. trampoliner, innendørs lekeland med klatrevegg, 3000 nyplantede syriner og et vell av aktiviteter, som ikke bare finner sted i juli måned.

Fredag kveld går som de fleste fredager hos oss. Etter en travel arbeidsuke er det eneste vi tenker på en god middag, en deilig flaske vin og hygge. Når klokken nærmer seg midnatt og vi egentlig er mest oppsatt på å gå til sengs, bestemmer vi oss likevel for å ta hundene og babyalarmen (vår sønn er forlengst lagt i seng) med på stranden. Og det angrer vi ikke. Det er vindstille, stjerneklart og vannet helt blikk. En deilig måte å avslutte dagen, og en fin måte å starte ferie på.

Neste dag mens vi nyter frokosten på terrassen velter det inn med campingvogner på plassen. Påsken er som regel det tidspunkt på året, da de fleste caravanister starter sesongen. I år er ikke noe unntak og det gode været gjør, at mange har sett fram til nettopp dette tidspunkt. Det er ganske imponerende å se det mønster, som mange familier har, når de kommer til plassen. Hele oppriggingen går automatisk og i løpet av få minutter er de klare til å flytte inn. Alt er pakket hjemmefra. Tingene ligger på sine plasser i campingvognen, så det er bare å sveive støttebena ned og koble til strøm, så starter ferien. Hvor vanskelig kan det være?

Vår tid på Feddet blir ren balsam for sjelen. Den friske luften, den vakre naturen blander vi med fotturer langs stranden og sykkelturer på Feddet ispedd gode middager i hytta om kvelden. Etter en snau uke et slikt sted er batteriene ladet opp igjen. Og det er vel det som er meningen med ferie.

TopCamp Feddet Camping er Sjællands første 4-stjerners campingplass. Plassen er medlem av TopCamp. Hjemmeside www.feddetcamping.dk

På stedet kan du leie sykler og hester. Feddet er også ideelt for rideturer.

Barnevennlig strand langs hele campingplassen.
Det er kolonial på campingplassen, så du behøver ikke handle med hjemmefra som vi gjorde.
Fjordkapperen seiler fra Fed Havn til Præstø

Der er en time til København og til Møns Klint.
Pris pr. overnatting i campingvogn kr. 205,- (nok 240) i høysesong inkl. to voksne og strøm
Hyttene koster fra 525,- (nok 620,-) pr. overnatting. Plass til 6 personer. Ideel for 2 voksne og 2 barn.

Mere info

www.feddetcamping.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden