

Bobil i Danmark

Hvor og hvordan fricamper du i Danmark
Det er selvsagt mulig å slå seg ned i ukesvis på en dansk campingplass også med en bobil. Men det finnes en del bobileiere som heller vil være på farten og som ønsker å slippe unna med en enklere og rimeligere løsning enn en campingplass.
I Danmark er det ikke lov å campe på gater, i parker, skogen, på strender eller på parkeringsplasser. Uansett om du har telt, bobil eller campingvogn må du campe på godkjente campingplasser eller såkalte naturleirplasser.
Definisjonen på om man camper går ofte på om man tar ut bord og stoler, eller retter opp bilen med klosser og lignende. Men å parkere på for eksempel et butikksenter går greit. Og heldigvis finnes det mange oppstillingsplasser for overnatting i landet.
Danskene har gjort det på en enkel måte: Alle campingplasser som har tre stjerner eller mer, skal ha oppstillingsplasser og muligheter for å fylle og tømme tanker på en bobil.
Det betyr at det er et godt utvalg oppstillingsplasser, og veldig ofte utstyrt med benker og bord.
DK-Camps Quickstop
Kjeden DK-Camp har 160 campingplasser med et tilbud de kaller Quickstop. Dette er en enkel parkering fra kl 20 til kl 10 neste dag. Da er det samtidig mulig å bli kvitt husholdningsavfall og gråvann, fylle nytt drikkevann og bruke fasilitetene på campingplassen. Disse oppstillingsplassene gjør at du ikke bare holder landets lover, men du får også en sikker overnatting. Mer info på www.dk-camp.dk og undermenyen Quickstop.
Campingdanmarks app
Et nyttig tips er Camping Danmarks app som kan lastes ned på din smarttelefon. Der kan du finne din posisjon og se hvilke campingplasser som er i nærheten. På Danmarkskartet kan man velge område og deretter klikke på den campingplassen man ønsker å besøke eller vite mer om, da ser du:
Antall stjerner, Organisasjon, Åpningstider, Telefonnummer + snarveitast for hurtig reservasjon, link til campingplassens webside og en veiviser.
Et annet godt alternativ er nettsiden http://www.stellplatz-danmark.dk som viser mer enn 400 oppstillingsplasser i vårt naboland. God tur!
Meld deg på vårt nyhetsbrev
På forsiden
Vannbåren dieselvarmer
Jeg fikk tilbringe et knapt døgn i en av Aldes testbiler for å oppleve deres splitter nye dieselvarmer, Compact 4000 D. Bilen er en Adria Twin bybobil. Det passet meg perfekt siden jeg nylig har tilbrakt en lengre periode i en Adria Twin med en Webasto dieselvarmer. Så jeg har en fersk og sammenlignbar referanse.
Mer frihet for campingbileiere
Regelverket for campingbiler er uoversiktlig og byråkratisk, mener FrP, som nå frir til bobilfolket ved å foreslå flere tiltak for å forenkle regelverket og redusere avgiftene for campingbiler.
Til Tyskland? Det kreves IKKE gasstest for utlendinger!
Mange satt kaffen i halsen da flere norske og svenske medier i forrige uke rapporterte at Tyskland vil kreve en fersk godkjent gasstest for alle bobiler, ikke bare tyske. Men dette var feilinformasjon, og det er nå avklart at kravet kun gjelder tyskregistrerte bobiler. Men, skal du til Tyskland bør du likevel lese videre!
Vedtatt: 4,25t bobiler på B-førerkort
I går presenterte forhandlingslederne av Europaparlamentet og Europarådet den endelige revisjonen av EUs førerkortdirektiv. De nye regelene gjør det mulig for innehavere av B-førerkort å kjøre bobiler med en tillatt totalvekt på opptil 4,25 tonn.