: Bobil i Danmark | Din Fritid

Bobil i Danmark

Danmark har mange usedvanlig flotte campingplasser. For de som vil nyte ferien i ro og fred og ta del i alle tilbudene er det ikke noe bedre enn en campingplass. Men hva gjør du som bobileier?


Hvor og hvordan fricamper du i Danmark

Det er selvsagt mulig å slå seg ned i ukesvis på en dansk campingplass også med en bobil. Men det finnes en del bobileiere som heller vil være på farten og som ønsker å slippe unna med en enklere og rimeligere løsning enn en campingplass.
I Danmark er det ikke lov å campe på gater, i parker, skogen, på strender eller på parkeringsplasser. Uansett om du har telt, bobil eller campingvogn må du campe på godkjente campingplasser eller såkalte naturleirplasser.
Definisjonen på om man camper går ofte på om man tar ut bord og stoler, eller retter opp bilen med klosser og lignende. Men å parkere på for eksempel et butikksenter går greit. Og heldigvis finnes det mange oppstillingsplasser for overnatting i landet.
Danskene har gjort det på en enkel måte: Alle campingplasser som har tre stjerner eller mer, skal ha oppstillingsplasser og muligheter for å fylle og tømme tanker på en bobil.
Det betyr at det er et godt utvalg oppstillingsplasser, og veldig ofte utstyrt med benker og bord.

DK-Camps Quickstop

Kjeden DK-Camp har 160 campingplasser med et tilbud de kaller Quickstop. Dette er en enkel parkering fra kl 20 til kl 10 neste dag. Da er det samtidig mulig å bli kvitt husholdningsavfall og gråvann, fylle nytt drikkevann og bruke fasilitetene på campingplassen. Disse oppstillingsplassene gjør at du ikke bare holder landets lover, men du får også en sikker overnatting. Mer info på www.dk-camp.dk og undermenyen Quickstop.

Campingdanmarks app

Et nyttig tips er Camping Danmarks app som kan lastes ned på din smarttelefon. Der kan du finne din posisjon og se hvilke campingplasser som er i nærheten. På Danmarkskartet kan man velge område og deretter klikke på den campingplassen man ønsker å besøke eller vite mer om, da ser du:
Antall stjerner, Organisasjon, Åpningstider, Telefonnummer + snarveitast for hurtig reservasjon, link til campingplassens webside og en veiviser.
Et annet godt alternativ er nettsiden http://www.stellplatz-danmark.dk som viser mer enn 400 oppstillingsplasser i vårt naboland. God tur!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden