: Østersjøen Rundt 2004 – Del 1 København-Gunnarsö | Din Fritid

Østersjøen Rundt 2004 – Del 1 København-Gunnarsö

Det er fulle av forventninger, at vi langt om lenge stopper på Langelinje kaien i København helt nede ved Østersjøens bølger. Vi begynner i dag den lange reisen som vi i månedsvis både har snakket om og planlagt, så godt som mulig, før avgang. Resten må vi løse etterhvert som utfordringene kommer.


Klar til avgang

Hele gruppen består av 7 voksne og Mathias på 2 år. Vi kjører med tre helt forskjellige vogntog for bl.a. å teste, hvordan denne reisen best gjennomføres, selv om det nok ikke er et entydig svar på det.

Britta og Ole, som er seniorredaktører her på portalen, kjører i sin Dethleffs bobil, Linette og Carsten, som begge er i tyveårene, kjører i sin Combi Camp teltvogn og Rasmus, Mathias på 2 år og jeg kjører i vår Fendt campingvogn. Pernille skal hjelpe Rasmus og resten av gruppen med å produsere de 3 tv-programmene, som filmes underveis.


Vi vender næsen mod Sverige

Fra København venner vi nesene mot Sverige. Ruten går over Øresundsbroen og rundt langs Sveriges sydkyst. Vi kjører i regnvær det meste av dagen, så det er begrenset, hvor mange pauser vi tar.

Vi har det ikke travelt, men velger likevel å kjøre litt lenger enn planlagt, siden været ikke er på vår side. Til gjengjeld klarner det opp utpå ettermiddagen, så vi kjører inn på campingplassen for å nyte en overraskende fin kveld under klar himmel.


Britta og Ole har reist i hele sitt liv

Britta og Ole har reist i hele sitt liv og 99 % av tiden på camping, så de er uten tvil gruppens erfarne. Det gir oss andre en deilig trygghet, også selv om ingen av oss har besøkt Russland, Kaliningrad og De baltiske Landene før.

- Jeg gleder meg helt enormt til å komme til De baltiske Landene. Jeg har hele mitt liv samlet rav utrolig mange steder, og de tre landene skal etter sigende være riktige ”ravland”. Møtet med befolkningen er alltid noe som interesserer, så det ser jeg også fram til, forteller Britta.

- Jeg er ganske spent på grenseovergangene til Russland og Kaliningrad. Vi har gjort alt, som vi kunne for å ha de riktige papirer med, så vi får håpe, at det er nok til, at vi får lov til å kjøre inn i Russland, sier Ole, mens vi sitter og nyter en fin solnedgang ut over Østersjøen og Den botniske Bukt.


Linette og Carstens første tur med Combi Camp

Linette og Carsten kommer fra Odense og bor i leilighet. Deres erfaringer med camping er primært med bil og telt eller med ryggsekk og telt. Combi Campen er derfor et skritt i en ny retning.

- Jeg må innrømme, at jeg har tatt med den varme pyjamasen min til natten, for vi vet jo ikke, hvordan været blir. Det ender nå alltid med, at jeg må opp om natten og kle av meg, fordi jeg har det for varmt, men heller det enn å fryse. Slik går det nok denne gangen også. Jeg er nok mest spent på å se, hvor langt De baltiske Landene er kommet, sier Linette

- Carsten forteller, at han er ganske spent på å kjøre med teltvognen, spesielt gjennom byene, og ellers blir det også interessant å oppleve naturen gjennom alle landene.


Ankomst til Gunnarsö Camping i Oskarshamn

Vi tilbringer en deilig kveld på Gunnarsö Camping. Det tar litt tid å stille opp. Vi skal alle finne rytmen, og det er da også ting som skal omrokeres. Slik er det alltid den første dagen, men vi har god tid til det.


Fantastisk kveld

Britta og Pernille står for kveldsmaten og før vi får snudd oss, er et veldekket bord klart og vi kan sette oss alle sammen. Ole har åpnet et par gode flasker med rødvin, og praten går livlig i campingleiren, mens natten stille og rolig tar over. Vi kryper til køys i hver vår vogn med vinduene åpne. Vi faller alle i søvn til bølgeskvulp – så nær ligger vi vannet.


Her bor vi

Gunnarsö Camping – www.camping.se
Pris for to voksne, oppstillingsplass med strøm 170 SEK (ca. 160 kr.)
Kurs 1.8.04:

På gjensyn fra oss alle.
Unge og gamle!

Faktaboks

Der er mange ting som spiller inn på en reise Østersjøen rundt. Det er også mye du selv må planlegge. Vi har samlet alle tips og praktisk info her:
Klikk her


Les om de tre vogntogene og deltagerne her

Anne-Vibeke, Mathias, Rasmus og Pernille kjører i en Kia Magentis 2,0 og en Fendt Saphir 510.
Les test av vogntoget her:
Klikk her

Les mer om vogntoget her:
www.kia.no
www.lara.no
www.isabella.net

Linette og Carsten kjører i Kia Carens og Combi Camp Venezia King Size.
Les test av vogntoget her:
Klikk her

Les mer om vogntoget her:
www.kia.no
www.combicamp.dk

Britta og Ole kjører i en Dethleffs bobil.
Les test av bobilen her:
Klikk her

Les mer om bobilen her:
www.dethleffs.no

Les om deltagerne her:
Klikk her

Kommentar og spørsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Les del 2 her

Klikk her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden