: TopCamp Jambo Vesterhavn 2005: Danmarks største campingplass en realitet | Din Fritid

TopCamp Jambo Vesterhavn 2005: Danmarks største campingplass en realitet

TopCamp Jambo Vesterhav, som ligger ved Saltum Strand på Nordjylland, har nettopp fått innvilget en utvidelse til 1100 enheter. Dertil kommer at det kan bygges opp til 330 hytter. Med andre ord blir campingplassen Danmarks største.


Danmarks største campinglekeplass

- Det er selvfølgelig snakk om en flerårig investeringsplan. Vi har de siste fem årene i forveien utvidet med veldig stor hastighet og bygget sanitære anlegg, swimmingpool og Danmarks største campinglekeplass. Alt sammen av veldig høy kvalitet, forteller eieren Karsten Egelund.
Lekeplassen er nok et initiativ for å tilfredsstille barnefamilier, som er dem campingplassen har flest av. Det går godt i spann med det nåværende ferietilbud, der også Fårup Sommerland er et viktig element.


En akseptert ferieform

Den utvikling, som har vært innenfor campingindustrien de siste årene, er helt unik og en stor sjanse for bransjen til endelig å markere seg som en akseptert ferieform, og ikke den ”billig” ferie, som det i mange år har hatt rykte for å være. Har man ikke besøkt en campingplass de siste fem år, vil man få seg en positiv overraskelse. I tillegg kommer, at det i dag er alle samfunnslag, som camper. Det kan bare være vanskelig å se, fordi folk er i fritidstøy. Kikker man på utstyret, oppdager man kanskje at ekvipasjen – bil og campingvogn – koster over en halv million, så på den måten er det ikke en billig ferie.


TopCamp Jambo Vesterhav har fire stjerner

I dag har TopCamp Jambo Vesterhav fire stjerner, men allerede neste år forventes den femte og siste stjernen, så campingplassen blir den neste av de nåværende seks femstjerners campingplasser, som finnes i Danmark.
Beliggenheten i naturskjønne omgivelser midt i skogen tett på Saltum Strand og Fårup Sommerland, gir uante muligheter og derfor er det en fantastisk mulighet, at plassen ikke er klemt inne pga. noen fysiske begrensninger. Noe mange andre av landets campingplasser kjemper mot.


Legger press på regjeringen

Det neste prosjekt går ut på å legge press på regjeringen, som lenge har snakket om å utvide størrelsen på hyttene på campingplassene fra de nåværende 25 m2 opp til 50 m2. Sammenligner Danmark seg med andre land og spesielt nabolandene, har disse landene mange flere muligheter, når det skal bygges hytter. I Danmark er de 25m2 er seriøs begrensning for plassene. I tillegg kommer en forskjellsbehandling på momsen, som andre EU land heller ikke er utsatt for.
- Vi har mange utfordringer i framtiden, men det at det er åpnet opp for utvidelser på campingplassen er en god start. De første ideene og planer er for lengst lagt på tegnebrettet, avslutter en begeistret Karsten Egelund.

Les mer her

www.jambo.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden