: Pisa: En ikke helt skjev campingtur | Din Fritid

Pisa: En ikke helt skjev campingtur

Vi har nettopp forlatt campingplassen, etter å ha sjekket inn og funnet plassen for campingvognen. Alt er pakket før vi dro hjemmefra, så vi har bare koblet til strøm og skrudd ned støttebenene, så er vi klar for nye opplevelser. Mathias sitter i bærestolen sin, solen skinner fra en blå himmel, mens vi går ned gjennom Pisas gamle bydel. Vi skal finne det skjeve tårn.

Selv om det er sommer blir det kjølig om kvelden, men med en fleecejakke og et teppe rundt bena kan vi bli sittende utenfor, og nyte stjernene, som en etter en dukker opp på en klar kveldshimmel. Hvem sa, at camping er rabattferie.

Vi begynner så smått å gå tilbake til campingplassen, men går sikksakk mellom de mange små hyggelige gatene. Vi stopper ved en isbar og får oss en stor gelato (is, red.) med frisk frukt. Bare en form for appetittvekker før vi skal hjem og grille foran campingvognen. Vi nyter campinglivet. Mathias kan komme i seng til normal tid, mens vi sitter og hygger oss utenfor med et glass vin. Og vi behøver ikke tenke på, om vi drikker ett eller to glass, da sengen er rett på den andre siden av døren.

Pisa er delt i to av elven Arno, som går rett gjennom byen. Vi passerer en av de mange fine broene og fortsetter langs smale gater med små kafeer og hyggelige kunstforretninger. Vi går over store åpne plasser, der gatemusikanter står og spiller. Og endelig når vi vårt mål. Piazza del Miracoli, der det verdenskjente tårnet står. Men akkurat fra den retningen, som vi kommer fra, er tårnet ikke skjevt. Det står helt rett. Det har vært snakk om at det skulle rettes op. Jeg var der første gang i 1988 og da var det veldig skjevt. Er det noe vi ikke har hørt?

Men til vår store glede, så er det fortsatt skjevt. Det hadde vært litt av en overraskelse, dersom det ikke var tilfellet. Det er selvfølgelig bare skjevt fra den ene siden. Til gjengjeld er det veldig skjevt og virker nærmest faretruende, når man står tett innpå. Tårnet er blitt betegnet som et av verdens 7 vidundre og det forklarer best hvor unikt det er. Man startet med å bygge tårnet i 1174, men etter at det ble ferdig har det pga. svake grunnforhold, ”lent” seg mer og mer mot den ene siden. Ca. 1 mm om året. Det ble så alvorlig, at man for å unngå katastrofen, nå har støpt et nytt fundament, som bremser utviklingen.


Vogntog

Vi kjørte i en Subaru Forester 2.0 - www.subaru.no
og
Dethleffs New Line 490 TK - www.dethleffs.no

Gjennomsnittlig bensinforbruk: 8,7 km/l


Faktaboks

Fra den tyske grense til Pisa er det ca. 2.000 km hver vei. Vi kjørte over Kassel, München, Innsbruck, Brennerpasset og Verona.

Campingplassen heter Torre Pendente (Det skjeve Tårn) www.campingtoscana.it/torrependente

En overnatting på campingplassen koster for campingvogn, bil og 2 voksne 160,- kr. Det er også mulig å leie hytter, men bestill i god tid.

Det er stor sirkulasjon på plassen, fordi folk kommer om kvelden, ser tårnet og reiser igjen. Pass på tingene dine, og ikke la noe stå fremme.

Brosjyrer kan bestilles hos Italias Turistråd, tlf.: 33 12 34 33, www.enit.dk

Det er en ualminnelig flott og åpen plass med imponerende bygninger og grønne områder. Vi finner et sted i solen og mens Mathias tar sin ettermiddagslur, ligger vi og nyter varmen og lukten av Toscana. Før vi går tilbake til campingvognen, titter vi inn i katedralen, der et guttekor på en vakker måte fyller velvingene med sine klare stemmer. De øver til en større gudstjeneste senere samme kveld.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden