: Stockholm: Storbyferie midt i naturen | Din Fritid

Stockholm: Storbyferie midt i naturen

Det er en deilig sommermorgen, når jeg våkner. Frokosten skal utvilsomt nytes foran campingvognen – i det gode været. Det er sommer, det er ”mysigt”, det er svenskt.

Denne gangen har vi funnet en campingplass ikke langt fra Stockholm centrum. En perfekt måte å kombinere storbyferie med naturferie, for campingplassen ligger midt i en stor skog og vi har overhodet ikke følelsen av å bo i en hovedstad. I samme øyeblikk som vi har flyttet inn, er vi klar for nye oppdagelser. Det tar ikke mange minuttene fordi alt er pakket hjemmefra. Kjøleskapet er fylt med mat, så vi skal bare koble på strøm og sveive ned støttebenene.

Vi lar bilen stå og går opp i resepsjonen for å kjøpe det såkalte Stockholmskortet, som gjør at vi kan kjøre gratis med offentlige transportmidler i tillegg til at det gir gratis adgang til noen severdigheter, mens det er rabatt på andre. Det går greit og enkelt og før vi ser oss om står vi midt på Drottninggatan og titter over mot Gamla Stan.

Stockholm er bygget på 14 øyer og holmer og ligger vakkert plassert mellom sjøen Mäleren og Østersjøen. Det er ikke uten grunn at byen er blitt markedsført som ”Skjønnheten på Vannet”. Vi starter også på vannet, for det er en fin måte å se byen på, men også en grei måte å få overblikk over byens forskjellige attraksjoner og bydeler på. Vi går på båten ved Skeppsbroen og i løpet av 1½ time får vi sett Stockholm fra vannet. Imponerende vakkert. I virkeligheten tror jeg at byen ses best fra vannet og så er det jo samtidig svært så komfortabelt…

I Gamla Stan finner vi en hyggelig liten fortauskafé, der en stor kopp kaffe nytes sammen med den uunnverlige kanelbollen, som er på størrelse med en tallerken. Et helt måltid. Med mavene fyllt begir vi oss tilbake til campingplassen, og tar en lur i liggestolene, mens vi nyter de siste solstrålene. Campingplassen Stockholms Flottsbro ligger helt ned til en sjø. Den er åpen hele året og om vinteren er det mulig å stå på ski rett ved siden av plassen.

Neste dag står i kajakkens tegn. Vi pakker begge våre kajakker og begir oss ut på Tullingesjön. Det er en deilig følelse å gli gjennom vannet, det er så klart at vi mange steder kan se sjøbunnen. Vi padler et par timer bort fra campingplassen og går i land på en liten sandstrand, der vi inntar den medbragte lunsjen. Egentlig hadde vi planer om å padle lengre bort, men det er en nydelig plett vi har funnet, så vi lener oss tilbake og tar en liten lur i stedet. Det er jo tross alt ferie.


Faktaboks

Campingplassen er medlem av SCR:
www.camping.se.
Les mer om plassen www.flottsbro.com

Dersom du ikke selv har kajakk, kan både kano og kajakker leies på campingplassen – nede på stranden.

Det er utrolig mye å se i Stockholm:
Besøk f.eks. det imponerende kongeskipet Vasa, som kullseilte i 1628 på sin jomfrutur. Eller besøk JuniBacken – en eventyrverden med alle de populære svenske barnehistoriene så som Pippi, Emil og Alfons Åberg.

Les mer om Stockholmskortet her: www.stockholmtown.com
www.campingsverige.se kan du lese mer om camping i nabolandet

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden