: Campinglandet Kärnten | Din Fritid

Campinglandet Kärnten

Camping med sjøutsikt – i Kärnten på grensen til Italia og Slovenia er sommer, sol og varme innsjøer en selvfølge. Ingen steder ligger fjell og innsjøer så tett sammen som i Kärnten.


Vis meg en plass under solen

Her finner du over 200 badesjøer med vann så rent du kan drikke det (temperaturen i vannet når om sommeren opp mot 28 grader) pluss 8000 glassklare elvekilometer som gjør at du får lyst til å bade, seile, surfe og rafte. Og rundt omkring ligger et nett av sykkel-, ride- og gangveier midt i et frodig, grønt bakkelandskap. I tillegg finner du her ni golfbaner, flere tennisbaner og et mangfoldig kulturtilbud. Familier blir tatt spesielt godt vare på i Kärntens ni campingregioner. Det sier jo sitt at 10 prosent av stedene i Europa som har fått karakteren ”mønstergyldig” av den tyske Automobilklubben (omtrent som NAF i Norge) ligger nettopp i det sørlige Østerrike. Og Kärnten er med sine 41 prosent av alle campingovernattinger i Østerrike campingland nummer en.


Moderne sanitæranlegg

Den som slår opp sitt telt i Kärnten kan i tillegg til førsteklasses bekvemmeligheter også regne med service og komfort: Restauranter, badstue, dampbad, solarium, supermarkeder, svømmebassenger, satellitt-TV så vel som oppvarmede og moderne sanitæranlegg – noen steder tilbyr til og med egne, private bad. Og den som ikke har lyst til å lage mat selv kan spise Kärntnermat i restaurantene på campingplassene.


Tai Chi og Qi Gong …..??!!

På campingplassene i Kärnten finner bobilturistene plasser på opptil 120 kvadratmeter hvor det er uttak for vann, strøm, muligheter for å koble seg til kabel-TV og masse tumleplass hvor barn kan herje og bråke. Og reiser du på ferie uten bobil kan du leie deg en på flere av campingplassene. Den som liker å ha det litt stille og rolig rundt seg kan bestille sin campingferie på en bondegård og bli servert gårdens egne bioprodukter av bondekonen. Den som liker aktiv ferie kan regne med å finne animasjonsprogrammer og diverse sportstilbud å henge fingrene i – alt fra spaserturer til golfkurs. Camping i fjellene, ved sjøen, ved en elv, på campingplasser eller paragliding på campingplassen … i Kärnten er alt mulig! 11 av Kärntens 160 campingplasser tilbyr også avspenningsmetoder hentet fra det fjerne Østen som Tai Chi og Qi Gong og joggeturer med en profesjonell løpetrener!


I Kärnten blir det aldri kjedelig

I Kärnten blir det aldri kjedelig: Med sykkelen kan du sykle på egne sykkelstier flatt og behagelig gjennom hele Kärnten, barn gleder seg spesielt over rideturer i Europas største sammenhengende rideveisnett (1000 kilometer langt) og de tempererte kurbadene i Bad Kleinkirchheim og Villach innbyr til velbehag og avslapning. Begge nasjonalparkene Nockberg med sine høye fjelltopper (med blant annet Østerrikes høyeste fjell Grossglockner) innbyr til gullvasking, betrakte ville dyr, fjellsykling og kulinariske fotturer.


Kärntnerkortet

Med Kärntnerkortet kommer du inn på over 100 turistattraksjoner i Kärnten, inklusive reiser med de fleste passasjerbåtene og fjellheisene. I tillegg gir kortet 50 prosent rabatt med buss og bane.

Kärntnerkortet gjelder fra 12. mai til 20. oktober 2002 og et kort varer inntil tre uker. Dette flebrukskortet koster 32 Euro for voksne – ca 300 kroner – og 13 Euro, drøyt 100 kroner, for barn mellom seks og 15. For barn under seks og for familier med tre barn er det tredje barnet gratis. Kärntnerkortet er å få kjøpt i alle turistkontorene i Kärnten.

Mer info

All informasjon om campinglandet Kärnten inklusive beskrivelser av regionene og campingplassene, bestillingsmuligheter og reisetips finner du på www.camping.kaernten.at (på engelsk). Gratiskataloger og informasjon: Kärnten

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden