: Feddet Camping: Camping i fantastisk natur | Din Fritid

Feddet Camping: Camping i fantastisk natur

Naturen må gjerne tråkkes på, men trå varsomt. Slik lyder det fra en av Sjællands beste campingplasser, Topcamp Feddet Camping, som ligger syd for Køge mellom Præstø fjord og Øresund.

Topcamp Feddet Camping, ligger syd for Køge mellom Præstø fjord og Øresund og har en skjønn natur

Det er havets nedbryting av Stevns Klint, som ligger til grunn for det skjønne naturområdet, Feddet. Her ligger campingplassen med vann på begge sider, jorder mot nord og fredet skog mot syd. Plassen er delt opp i flere seksjoner, slik at man fritt kan velge, hva slags natur man vil ligge nærmest. Velger man siden med Øresund og den hvite sandstranden, kan man med åpne vinduer i campingvognen høre vannet hele tiden og så snart man er ute, kan man både lukte og se det. Utenom sesongen, når det ikke er så mange folk på campingplassen, kommer de ville dyrene fra skogen veldig tett på.

Feddets historie inneholder både vikinger, baroner, svenskekriger og turister

Feddets historie

Feddets historie inneholder både vikinger, baroner, svenskekriger og turister. I 1730 kjøpte greve Otto Thott strandgården og senere det vakre Gavnø Slott ved Næstved. I dag eies hele området av Ivan Reedtz-Thott. Helt fram til 1600 tallet var Feddet bevokst med bøk- og eikeskog, noe som var verdifullt for svenskene og av det fulgte de mange slag. I dag er store deler av Feddet dekket av hede, lyng og gress og det er veldig følsom natur og derfor fredet. Svenskene kommer i dag også med mer fredelige hensikter…

Fra 1920-årene ble det gravd etter kuleflint, som bl.a. ble brukt i porselensindustrien til å male lerret ekstra fint med.

Både landbruket og skogsdriften er en del av aktivumet for campingplassen

Annerledes aktiv ferie

Både landbruket og skogsdriften er en del av aktivumet for campingplassen, fordi man som gjest kan komme tett på driften. Den er økologisk, så det sprøytes ikke mot f.eks. ugress, så har man f.eks. hård hud på fingrene, kan man hjelpe til med å fjerne det i sommermånedene. For andre er det også mulighet til å finne friske råvarer i naturen. Det er bare å gå ut og hente dem, så er det gjort klart til f.eks. blåbærsaft og eplegrøt.

Campingplassen har også alle de aktiviteter, som en moderne fire stjerners plass skal ha for både barn og voksne, men det hele krydres med en ekstra ”naturlig” dimensjon. I tillegg kommer et større tilbud av wellness aktiviteter, som går godt sammen med resten av feriemulighetene.

Syd for campingplassen på Feddet er det innredet en innendørs aktivitetshall, noe som er et stort aktivum utenom sesongen og på sommerdager med ustadig vær

Ta med hunden

Hundeeiere har alltid likt campingplassen godt, fordi det er så mye natur omkring den. Det gir helt ideelle muligheter for lange fotturer i variert landskap. Som noe nytt i år kan man på lørdagen gå til hundetrening på TopCamp Feddet Camping.

– Vi fant ut at mange av våre gjester først ville komme sent lørdag eller på søndag, fordi de gikk på hundetrening. Så det har vist seg å være et glimrende tilbud, for nå kommer de allerede på fredag, forteller leirsjef Peter Lützen.

Fedgården, som er den tidligere forpaktergården, ligger syd for campingplassen ute på Feddet og er innredet til innendørs aktivitetshall, noe som er et stort aktivum utenom sesongen og på sommerdager med ustadig vær. Det er Robinson Crusoe naturlekeplass, bordtennis, bordfotball om dagen og live musikk om kvelden. På Fedgården er det også oppstalling av hester, så herfra har hesteentusiaster mulighet til å ta seg en fin tur ut i naturen.

Trenger kroppen fred og ro etter en stresset arbeidsuke, er Feddet Camping midt i blinken for deg

Autentisk og oppriktig

Er man glad i tivoli, støy og tettpakkede campingplasser eller fast food og boksøl, er TopCamp Feddet ikke noe for deg. Men trenger kroppen til fred og ro etter en stresset arbeidsuke, kan selv en weekend rette på det, fordi det er høyt under taket og en veldig avslappet stemning overalt på plassen. Man kan stadig være aktiv og gå eller ride lange turer eller padle kajakk på fjorden, men man bestemmer helt selv.

Husk

Kikkert
Praktisk tøy
Sykler
Rulleskøyter m.m.
Stormstropper til telt og fortelt
Ekstra lange plugger

For å få den beste oversikten over alle aktiviteter og muligheter på TopCamp Feddet Camping, kan hjemmesiden anbefales. Her kan du også se videoklipp fra de forskjellige aktiviteter. www.feddetcamping.dk

Besøk også
Køge Svømmehall (gratis)
Stevns Klint
Højerup Kirke
Køge Miniby
Fakse Kalkbrudd
BonBon Land
1 time til København

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden