: LMC: Verdensrekord i campingvognstrekk | Din Fritid

LMC: Verdensrekord i campingvognstrekk

Hvor mange kan en mindre bil trekke? Det ville Vitenskapsmagasinet „Galileo“ fra tv-kanalen PRO SIEBEN, ha svar på. Og det ble LMC vogner som skulle trekkes.

En ny verdensrekord er satt; En Opel „Meriva“ trekker 18 LMC campingvogner

Tirsdag den 11.04.2006 gjennomførte Michael Rupalla´s special effekt team testen hos den westfaliske Caravan- og bobilprodusenten LMC i Sassenberg. Rupella-Teamet har stor erfaring i å lage spesialeffekter til tv-produksjoner til alle de store tyske kanalene.

I samarbeid med LMC utviklingsavdeling, under ledelse av Peter Skotarek, ble det utviklet en konstruksjon, som muliggjør at mange vogner kan kobles etter hverandre, slik at de kan trekkes av en bil. Den trekkende bilen var en Opel Meriva, en microvan basert på en Opel Corsa med en 1,6 l. motor og ca. 100 HK.

Ved de første forsøk med to og åtte vogner hadde Meriva´n ingen problemer. Ved 12 og 15 campingvogner avhang det av Opel´s testfører Ad Dekkers evner som sjåfør. Ved 18 campingvogner var max. nådd. En verdensrekord som forhåpentligvis holder lenge.

Les mer her: www.lmc-norge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden