: Sykkelkart over Skåne tåler regn og rusk | Din Fritid

Sykkelkart over Skåne tåler regn og rusk

I tide for sykkelsesongen har Position Skåne lansert to nye sykkelkart over Skåne. Kartene, et over det nordlige og et over det sørlige Skåne, viser rundt 80 sykkelruter. Med kartene følger brosjyrer som beskriver turene og gir inspirasjon til opplevelser langs rutene.

Vårfølelsene har begynt å spire og med dem kommer lengselen etter å komme ut i frisk luft. Et sikkert vårtegn er at man tar fram syklene, dekkene pumpes opp og kjedene smøres. Så er det bare å legge i vei.

Tåler regn og rusk:
I år kommer man til å kunne sykle rundt i Skåne med hjelp av nye detaljerte sykkelkart. Kartene finnes i to deler, en for den sørlige delen av Skåne og en for den nordlige. De er trykt på et spesielt papir som det ikke er mulig å rive i stykker og som tåler vann – egenskaper som er viktige for et kart som skal kunne brukes mange ganger.

Mer nåtid enn fortid.
Sykkelrutene beskrives i separate guider der man kan lese om hva som finnes å se og oppleve på turen. På selve kartene finnes ingen tekst.

I tekstguidene fokuserer vi mer på opplevelser i nåtiden, som for eksempel matopplevelser enn fortidsminner, sier Torben Brattström, prosjektleder for naturturismen ved Position Skåne.

Flere språk:
Det er Region Skånes markedsføringsselskap, Position Skåne, som har tatt fram de nye sykkelkartene, som i første omgang er utgitt på svensk, tysk og engelsk, og på sikt også på norsk og dansk. Kartene koster 150 kroner pr. del og selges på turistkontorene, i bokhandelen og hos sykkelforhandlerne i Skåne.

Finn campingplasser her

www.skanecamping.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden