: Camping i Flandern: Brugge sprudler av vår | Din Fritid

Camping i Flandern: Brugge sprudler av vår

Svanene ligger på redet, syrinene står i full flor og våryre belgiere har for lengst funnet fram til fortauskafeene og nyter kaffe, øl, sjokolade eller noe av alt det andre gode for ganen. Med campingvogn på kroken har CampingNorge.no besøkt Nordens Venezia.


Bare én campingplass

Det er bare én campingplass i Flanderns romantiske og historiske by, Brugge, og den er ikke spesielt stor, så kommer man i høysesongen er det en god ide å bestille plass, dersom man vil være på den sikre siden. Til gjengjeld er det stor utskifting på plassen, for de fleste blir dessverre bare to-tre dager.

Fra campingplassen tar det 10 min. på sykkel inn til sentrum og en halv time til fots. Man kan også ta bussen. Det anbefales ikke å ta med bilen til sentrum.


Se byen til fots

Brugges gamle bydel bør uten tvil ses til fots, men du kan starte med en kanalrundtur for å få et hyggelig og samtidig vakkert overblikk over de mange historiske bygningene. Båtene går ut fra mange forskjellige steder i byen og turen tar en halv time.

Ellers handler det mye om å slentre rundt på måfå. Det er hele tiden noe å se på og gi deg god tid til å kikke opp og få med deg de mange detaljene. Når du har behov for en pause, så ligger det kafeer, restauranter og barer overalt.


Helstøpt middelalderby

Brugge kan ikke sammenlignes med andre steder, selv om det kalles for Nordens Venezia. Hele bysentrum er ubeskrivelig, fordi sammenhengen mellom kirker, kanaler, broer, middelalderbygninger og grønne områder er så helstøpt, at man helt glemmer tid og sted. Selv om det er mange mennesker – og det er mange hele året – så er det også plass til avkobling og hygge, når man f.eks. går litt vekk fra hovedgatene og finner en liten kro eller kafé.

Brugge oppsto pga. vikingene, som allerede på 800-tallet fikk befolkningen i Flandern til å bygge borg og bro (brugge) for å holde dem på avstand. Senere ble de samme bygningene brukt til handel og med tiden ble Brugge til en av Europas viktigste havnebyer. Den rikdom det har medført ses på mange av de gamle bygningene, som er ganske overdådige.


Sjokolade og øl

Kanskje ikke akkurat to ting man nyter sammen, men ikke desto mindre to ting, som skal nytes i Brugge. For flere hundre år siden var det mer enn 400 mindre bryggerier. I dag er det bare ett, men til gjengjeld et bryggeri, som har vunnet fine priser for sitt øl. Det er en interessant omvisning på bryggeriet, og selvfølgelig avsluttes turen på en snau time med smaksprøver. Er du fortsatt tørst så kan jeg varmt anbefale ´t Brugs Beertje. En ølkafé med ca. 300 av de ca. 600 belgiske ølsortene, som finnes. Så ta deg god tid. Legges dette besøket inn i turen til Brugge, er det enda en god grunn til å ta bussen til og fra campingplassen.
Sjokoladebutikker finnes på ethvert gatehjørne, men hvis du vil prøve noe annerledes så kan The Chocolate Line varmt anbefales. Her eksperimenteres med krydderier, oliven, og soltørkede tomater i sjokolade. Høres det merkelig ut, så gi det likevel en sjanse – du blir overrasket. Butikken har som alle andre også alminnelig sjokolade, men av det supergode slaget.


Informasjon

Campingplassen heter Brugge Memling**, www.campingmemling.be
En overnatting koster 25 Euro (ca. 200,-) inkl. campingvogn, bil, personer, dusj og strøm.

www.brugge.be – byens offisielle hjemmeside.
Hvis du vil besøke flere museer kan det anbefales å kjøpe en fellesbillet på det lokale turistkontoret.


Tips

Hvis du kjøper sjokolade med hjem på campingplassen, så kjøp den så sent som mulig og be om å få den pakket inn i en liten termopose, så den holder seg godt i varmen.

Er du virkelig øltørst, så ta med den nye fatølmaskinen fra Waeco, så går du ikke tørr med det første.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden