: T@B – får en storebror | Din Fritid

T@B – får en storebror

T@B er den ultimate campingvognen for unge og de litt eldre uten barn, og vakte en god del oppmerksomhet, da den kom på markedet i 2002. Nå får den en storebror: T@b 400 TD.

T@B er den ultimate campingvognen - nå får den en storebror: T@b 400 T

Siden introduksjonen har t@b 320 RS nærmest oppnådd kultstatus, og den lille eggformede campingvognen ble i 2005 verdensrekordholder, da den oppnådde den formidable hastigheten på 230,97 km/t med en Porsche Cayenne Turbo som trekkbil (se artikkel nedenfor).

Stabilitet og luftmotstand er de absolutt viktigste aspektene for å kunne oppnå slike hastigheter. For et vogntog er stabilitet viktig for sikkerheten, og luftmotstanden er avgjørende for drivstofforbruket. Men, verdensrekorden var neppe, hva Alfred Tabbert hadde tenkt seg da han for 55 år siden startet produksjon av sin første campingvogn. Vognen ble betegnet Tabbert-EI – altså Tabbert-Egg – og den ble starten på et caravaneventyr for Tabbert Caravan GmbH.

T@b var fabrikkens jubileumsvogn som det gjenoppståtte egg, og til 2008 får den endelig en lenge etterlengtet storebror.

Toilet i vognen

- Den retro-designede T@B fra 2002 blev utrolig populær, men i dag er kravene til komfort blevet større, og den lille vogn mangler et toilet for at opfylde manges krav. Samtidig er mange seniorer uden børn også faldet for T@B’s nomadeagtige status. Derfor har Tabbert lavet den ny T@B 400 TD, siger Martin Kolst fra Procamp, der agent for Tabbert i Danmark.

Trods sine beskedne indvendige mål på 223x394 cm er der blevet plads til et lille toilet, hvor pladsen alligevel ikke føles trang. I bagenden er der en fast dobbeltseng på tværs af vognens bredde. I front kan spisekrogen med to spisepladser i futuristisk design redes op til en bred enkeltseng.

Lett vogn

T@b er en lett vogn og kan trekkes av de fleste familiebiler. Den vil derfor falle i smak hos den stadig økende skare av miljøbevisste forbrukere. 400 TD har samme muligheter for individuell oppbygging som den mindre t@b. Man kan altså supplere den sølvgrå lakkeringen med både frekke og elegante farger på kantlister og vinduspaneler, kombinert med smarte alu-felger. I tillegg behøver men ikke å savne den etter hvert helt uunnværlige flatskjermsholderen, når turen går ut i naturen eller på storbyferie.

Les mer her: www.kroken.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden