: Kärnten – del 2: Dellach am Drau – frisk luft og sunne føtter | Din Fritid

Kärnten – del 2: Dellach am Drau – frisk luft og sunne føtter

Dellach am Drau er kjent for ekstrem frisk og ren luft, balsam for sjelen for både barn og voksne. I dag skal alle kroppens sanser pleies.


Morgenkos

Når man reiser i et så lite vogntog, som vi gjør denne gangen, så setter man pris på fint vær, slik at man kan oppholde seg utendørs. Det kan vi også i dag, så jeg henter ferske brødvarer i butikken, så vi kan hygge oss under solseilet foran campingvognen.

Selvfølgelig har vi ikke så stor plass, men vi har det vi trenger og fram for alt har vi friheten til å kjøre overalt.


Hva er et ”Kneipanlage”?

Et Kneipanlage bør man stifte bekjentskap med i Dellach am Drau. Det er nemlig både sundt og gratis.
Et ”Kneippanlage” er et deilig sted, der man både kan få pleiet føttene og blodsirkulasjonen. Det anbefales at man tar turen en gang om dagen og det er veldig enkelt for anlegget ligger rett utenfor campingplassen.


Kuldesjokk gir røde roser i kinnene

Første gang man prøver skal man bare ta det stille og rolig med det kalde vannet, for kroppen skal vende seg til ”sjokket”. Effekten er stor. Man får både varmen, røde kinn og velvære etter et besøk.


Camping Waldbads barneaktiviteter

Campingplassen har flere forskjellige barneaktiviteter i løpet av dagen og uken. Det er aktiviteter som f.eks. ansiktsmaling, der alle barn kan være med uansett alder og språk. Plassen har også en fin mindre lekeplass til små og mellomstore barn. Her er det også et demningssystem, som barna kan bruke mye tid på å drive med.


Ikke til å kjenne igjen

Her er det fire danske barn inkl. Mie og Mathias, som har endret utseende. Alle kan være med!


Naturen trekker

Når man besøker Østerrike er det vanskelig å komme utenom Alpene. Fjellene har noe helt spesielt over seg. I dag skal vi enda høyere opp. Helt opp dit, der kuene bare gresser om sommeren og der fjellhyttene er åpne og byr på herlige opplevelser. Man kjører det første stykket opp i fjellet, men deretter er det ut å gå.


Fine fjellstier

Det er ganske bratt, men alle kan være med. Det handler bare om å ta seg god tid. Voksne vil kunne gå til fjellhytta på en time, men med barn tar det litt lengre tid. Har man helt små barn kan en bærestol anbefales. Mie og Mathias liker godt å være med på tur, så vi går bare stille og rolig.

Innimellom skal Mie bare opp på skuldrene og ha en pause. Husk godt fottøy og en ryggsekk med drikkevarer og f.eks. kjeks. Det er skiltet hele veien.


Oschnerhütte og hjemmelaget ost

Vi ankommer til en flott gammel hytte i fjellene. Utsikten er på topp, selv om skyene har pakket seg litt sammen rundt oss.


Som tatt ut av en film

Michella og Walther driver dette fantastiske stedet. De har valgt et helt annerledes liv enn deres venner på samme alder. Det lyder veldig romantisk, men etterhvert som jeg snakker med dem, går det opp for meg at det å drive dette stedet er beinhardt arbeid fra tidlig morgen til sen kveld. Alt blir laget med håndkraft – selv melkingen. Mat lages over gammeldags komfyr, som varmes opp med ved.


Hvilket måltid mat

Lage mat det kan de. Den er ganske enkel uovertruffen og smaken er helt på topp. Det hele smaker av noe stort. Vi får både hjemmebakt brød, hjemmelagde oster og smør, eggekake eplekake og pølsene har selvfølgelig hengt ute og tørket i den friske fjelluften. En fantastisk avslutning på våre dager i Dellach im Drautal.


Vi skal videre

Nede i dalen pakker vi sammen og kjører videre til neste campingplass. Det tar i underkant av et kvarter å pakke alt ned og koble på. Det kan ikke gjøres raskere. Vi skal ikke kjøre så langt, men vi skal videre til en annen campingplass i området. Vi blir i Kärnten.

På Gjensyn!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden