: Kärnten: Berghof Camping – en perle ved ved Ossiacher sjøen (1:2) | Din Fritid

Kärnten: Berghof Camping – en perle ved ved Ossiacher sjøen (1:2)

Ønsker du både å kunne bade og dyrke en aktiv ferie i vakker natur, så se nærmere på Camping Berghof ved Ossiacher sjøen i Kärnten. Plassen er også helt ideell for familier med både små og store barn.

Anne-Vibeke og plassens maskot, som er en glad mus

Barn er i fokus

Uansett om du kommer med små eller store barn, er det aktiviteter for dem. Plassens maskot, som er en glad mus, tar hånd om både store og små i ”Kinderland”, som betyr barneland. Musen har ingenting i mot voksne, men det er viktig at man har en barnslig sinn.

Plassene helt nede ved strandkanten må bestilles i god tid

Flott plass

Campingplassen er nivåinndelt, slik at stort sett alle plasser har utsikt ut over den vakre sjøen. Det er rift om plassene helt nede ved strandkanten og de må bestilles i god tid. Det vil si i januar før sommerferien. Man kan med fordel velge å ligge litt ute på sidene i stedet for helt ned til stranden, som er stappfull på solskinnsdager. Det kan også anbefales å ta med et Bolon campingteppe. Det er ikke gress på alle plassene.

En seiltur på Ossiacher sjøen gir et godt overblikk over området

Start med en tur på sjøen

Ossiacher sjø kalles også for ”Taushetens sjø”. Den er bare 1 km bred, 11 km lang og nesten 50 meter dyp. Båten legger til i små hyggelige byer som Unterberg, Bodensdorf og Steindorf. Ved å starte med en tur på sjøen får man et godt overblikk over området i begynnelsen av ferien. Det er servering om bord. Man kan også seile om kvelden, da det er servering og underholdning. Forhør deg nærmere i resepsjonen på campingplassen.

Det er mulighet for å gå av og på flere steder rundt sjøen

Hopp av og på

Det er mulighet for å gå av og på ved de forskjellige stedene der båten legger til. Det er en god måte å komme rundt og se de hyggelige byene ved strandkanten. På motsatt side kan man også gå av og dra videre opp i fjellene med skiheisen til skisportsstedet Hausberg Gerlitzen.

Det barnevennlige vannet oppfyller de smås ønsker i vannkanten

Sommer og sol i Kärnten

Kärnten kan skryte av å ha flest solskinnstimer i Østerrike. Man sier om Kärnten, at det er østerrisk hygge og italiensk klima. Det passer veldig bra i den perioden vi er her. Sjøen trekker og med en gang været er bra, er plassens forskjellige strender proppfulle. Det barnevennlige vannet oppfyller de smås ønsker i vannkanten, mens de unge kan svømme lenger ut og også utfolde seg på vannski, seile eller dykke.

Andreas på 13 ligger nå i sitt eget telt ved siden av mor og far i campingvognen

Andreas er helt enig

Andreas på 13 år har vært på plassen de siste åtte årene sammen med sin familie. Nå ligger han i sitt eget telt ved siden av mor og far i campingvognen.

- Det er masser av aktiviteter og det er lett å møtes med de andre unge på plassen. Selvfølgelig krever det at man snakker litt engelsk eller tysk, men fordi vi som oftest dyrker en sport sammen, er det begrenset, hvor mye man må kunne, forteller Andreas, som er villt begeistret for campingplassen og håper de fortsetter med å komme tilbake.

Her er Mie i ferd med å få utført ansiktsmaling

Kinderland i all slags vær

I ”Kinderland” byr plassen på aktiviteter for både små og større barn. Alle kan være med også i all slags vær. Det er utendørsaktiviteter, og når været er fint flytter ansiktsmalingen med mer bare ned på stranden. I dårlig vær er det lokaler som er innredet slik, at alle aktiviteter kan gjennomføres.

Her har et av familiens yngste medlemmer tatt kvelden etter dagens aktiviteter

Full fart hele uken

En ukes ferie på Berghof Camping blir uten tvil en opplevelse for alle i familien. Området byr også på masser av attraksjoner og severdigheter, som jeg vil komme nærmere inn på i en annen artikkel. Plassen er i seg selv en ferie verdt, fordi det skjer så mye for alle i familien samtidig med at man kan døse ved vannet, når været tillater det.

Kvelden er varm og barna leker fortsatt i vannkanten

Vidunderlige kvelder

Hver kveld senker det seg en vidunderlig ro over plassen. Folk hygger seg foran vognene, mens de mest iherdige barna fortsatt leker i vannkanten og på lekeplassen. Ved hovedinngangen til campingplassen er det restaurant. Den er dessuten tilknyttet et showroom med tryllekunstnere, musikk med mer. Det kan man delta i dersom man nå har lyst. Det er helt frivillig og innkludert i overnattingsprisen.

I kveld fortrekker vi roen, skjønnheten og den fantastiske utsikten ut over Ossiacher sjøen, mens barna sover trygt i campingvognen. Dette er ferie!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden