: Test: Knaus Azur 500 ES (2009-modell) med enkeltsenger | Din Fritid

Test: Knaus Azur 500 ES (2009-modell) med enkeltsenger

Denne Knaus er testet sammen med Hyundai Sonata 2,0 CRDI (med GLS utstyr) på en to ukers rundreise i Østerrike, der det både er kjørt på motorvei, landevei og fjellveier. Planløsningen består av stue, kjøkken, toalett og soveværelse med enkeltsenger / dobbeltseng.

Vogntoget består av Hyundai Sonata 2,0 CRDI og Knaus Azur 500 ES

Vogntoget

Campingvognens totalvekt er 1500 kg og Hyundai Sonata kan dra 1700 kg.

Bilen er ikke bare en fornuftig trekkbil, men også en god familiebil, med særdeles god plass i kupeen. Det er god sittekomfort både foran og bak.

Knaus er bygd på AL-KO chassis. Hele vogntoget kjører helt upåklagelig sammen.

Utvendig er campingvognen grå med tonede vinduer, noe som gir den et mer eksklusivt preg

Annerledes utvendig design

Utvendig har Knaus et annerledes utseende, fordi campingvognen er grå. Stafferinger og dekaler passer fint sammen med fargen på vognen. Vinduene er tonet, noe som gir den et mer eksklusivt preg. Serviceluker fungerer etter hensikten og sitter som de skal.

Romslig gasskasse med plass til to gassflasker

Romslig gasskasse

Gasskassen er stor og romslig og luken holdes åpen av seg selv. Det er plass til to gassflasker. Bunnen er støpt med kanter, som gjør at flaskene står mer stabilt. Begge flaskene kan også spennes fast. Det er god plass i gasskassen til campingutstyr som strømkabel, vanndunk, spillvannssekk, kiler m.m.. Mindre stoppeklosser følger med vognen.

Spesielt soveværelse fordi det består av enkeltsenger med mulighet til å lage dobbeltseng

Spesielt soveværelse

Soveværelset er spesielt i denne vognen, fordi det både består av enkeltsenger samt mulighet til å lage en dobbeltseng. I nattbordet mellom de to sengene er det en lamellbunn, som kan trekkes ut mellom de to sengene. Deretter legges det på to stykk madrasser, så sengen blir til en dobbeltseng. Når det er redd opp til dobbeltseng, skal man være oppmerksom på, at kontaktene til lampene dessverre er under madrassen på nattbordet. De to sengeløsningene kan brukes alt etter om man bare er to voksne eller to voksne og to små barn. Under begge sengene er det store oppbevaringsrom.

Stue med sittegruppe

Stue med sittegruppe

I motsatt ende er det stue med sittegruppe. Det er en mindre asymmetrisk sittegruppe. Optimal er den for to voksne. Mest av alt fordi bordet er ganske lite. Bordet kan slås ned, så man får enda en seng. Det er oppbevaringsrom under sofaen. Vær imidlertid oppmerksom på, hva som legges der, fordi batteriet sitter litt utsatt. Ved siden av stuen rett til venstre for inngangen er det garderobeskap. Rett til høyre for inngangen er det et lite TV-bord samt vitrineskap.

Ventilasjon

Ventilasjon

Denne modellen er bygd med vinterrygglener og åpninger hele veien rundt langs gulvet. Det gjør den ikke til en utpreget vintervogn, men en vogn, som har mer komfort, når det blir kjølig og der fukten fjernes hurtigere.

Lite toalett

Lite toalett

Toalettet er ikke så stort, men har det man trenger. God detalj med strømkontakt til en hårføner med mer. Selve toalettet er imidlertid veldig høyt, noe som kan være uhensiktsmessig for små personer.

Kjøkkenet er bra innredet

Veldig praktisk kjøkken

Kjøkkenet er uten tvil det mest gjennomtenkte rommet i vognen. Velfungerende komfyr med god plass, masser av benkeplass, skap, praktiske uttreksskuffer, avtrekksvifte og fornuftig belysning samt stikkontakter. En ren fornøyelse å lage mat her.

Kjøkkenet i Knaus Azur 500 ES

Konklusjon

Denne Knaus Azur 500 ES er helt ideell til et par bestående av to voksne. Det vil også kunne være plass til et lite barn eller besøk av et par barnebarn uten problemer. Det er god plass i alle rum, noe som gjør vognen veldig komfortabel. Kjøkkenet er sammen med sengekombinasjonen uten tvil vognens største pluss.

Her ses både Isabellas solseil, Bolons teppe & Cadacs grill

Isabella solseil, Bolon teppe & Cadac grill

På turen testes også Isabellla solseil, Bolon teppe og Cadac Carri Chef grill.

Isabellas solseil kan til de grader anbefales som ”reisefølge”, når man flytter seg ofte. For det første er det enkelt å sette opp. Det tar høyst fem minutter. Det er også lett å pakke bort, hvis det trekker opp og det kan det raskt gjøre sydpå. La det ikke stå natten over.

Bolons tepper kan anbefales å ta med sydover, fordi det ofte er tørr jord eller gress foran vognen. Teppet gjør, at man slipper en masse rengjøring samtidig som at barna kan sitte og leke på det.

Cadac grillen drives med gass og det betyr at man kan starte matlagingen med en gang. Det er mange kombinasjonsmuligheter med de forskjellige ristene. Grillen tar stor plass, men er veldig god på lengere reiser og når man er flere i familien.

Fakta

Lengde: inkl. drag 732 cm
Bredde: 232 cm
Egenvekt: 1230 kg
Totalvekt: 1500 kg

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden