: I bobil gjennom Norge | Din Fritid

I bobil gjennom Norge

Truls Svendsen er kjent som ablegøyemaker i en rekke TV-programmer, blant annet "Senkveld" på TV 2, nå reiser han Norge rundt i bobil.

Foto: NRK.no

Mest kjent er Svendsen fra den gangen han drakk seg overstadig beruset under premieren på den siste James Bond-filmen.

I sin nye serie “E6”, som sendes på onsdagskveldene på NRK1, er det verken vitser eller alkohol som står i fokus, men folk og steder langs den 2762 km lange veistrekningen fra sør til nord.

- Denne gangen ble det knapt en lettøl til maten. Det er veldig å deilig å få lage et såpass seriøst program for en som stort sett er kjent for tøys og tull, sier Svendsen til Seher.no.

Og selv om det ikke var mye Bond-stil over bobilen Svendsen reiste med, er han storfornøyd med opplevelsen.

- Jeg har faktisk blitt veldig fan av bobil. Vi var fire stykker som reiste rundt i 40 dager i sommer, og det var helt fantastisk. Jeg har nå blitt såpass gammel at jeg tror jeg kan komme til å kjøpe meg en sånn snart, humrer Svendsen.

Flere av personene Truls skiller i løpet av de fem episodene er mennesker kamerateamet hans tilfeldigvis møtte underveis.

- Vi har blant annet med ei 80 år gammel dame som driver en campingplass i Gudbransdalen. Og bortsett fra en tur til Oslo i ungdommen, har hun knapt vært andre steder i løpet av livet sitt. Hun møtte vi bare tilfeldigvis, men fant raskt ut at hun måtte være med.

Den vanligvis så spøkefulle TV-reporteren innrømmer at hans mange humoristiske påfunn gjorde folk litt skeptiske til å la seg intervjue.

- En del fryktet nok at jeg hadde en skjult agenda, og at jeg egentlig var der for å tulle med dem, men de løsna heldigvis fort opp, ler Svendsen, som nå går tilbake til sin “vanlige” jobb med å lage morostreker i “Senkveld”.

Han vil imidlertid ikke røpe om han har noen favorittlandsdel etter turen langs E6, men trekker blant annet fram blant andre Grong og Verdal som naturperler.

Til tross for naturopplevelsene og møte med uventede mennesker har imidlertid Svendsen en stor advarsel til potensielle seere som planlegger å følge i hans fotspor.

- Norske veikroer har ikke noe sjel i maten. Det er bare burgere og biffsnadder. Jeg skulle ønske de i hvert fall prøvde litt, sukker Svendsen.

Kilde: seher.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden