: Campingferie med hestemoro | Din Fritid

Campingferie med hestemoro

TopCamp Kattegat Strand Camping har mange tilbud, men kan også tilby skikkelige ”hestejenter” en kanon ferie.

Noen ganger kan det være vanskelig å få barna sine til å klappe i hendene av begeistring når det skal velges ferie, men når valget faller på Kattegat Strand Camping er min hestejente full av begeistring og synes nå bare, at det er altfor lang tid til vi skal på ferie.


Hester

På Kattegat Strand Camping har de anlagt et helt område med dyr og her finner du også et stort antall hester, slik at det er noe som kan trekke til seg skikkelige hestejenter og –gutter. Hesteflokken består av både Hafflinger, Islandshester, Shetlandsponni og Shetlandshest – har min datter fortalt meg.

Shetlandsponniene går i sin egen innhegning og er noen skikkelig populære hester, der selv de minste tør være med. Shetlandsponniene er ordentlig kjelne og sier ikke nei takk til en deilig gulrot. De kan dessuten også godt like å gå en tur i snøre på stranden og går ikke av veien for en dukkert.

Dagen starter med at Birte – mor i familien Petersen, som eier plassen – forer alle dyrene og her har du mulighet til å være med. Når klokken nærmer seg halv ti, er det så tid for, å gjøre klar hestene til tur for de minste. Turene starter hver dag klokken 10 og første tur er gratis og består av to runder på den lille ridebanen. Etterfølgende tur er mot betaling – prisen framkommer av programmet og er skikkelig billig i forhold til hva man betaler andre steder.

Før hestene er klare til dagens tur skal de hentes inn fra jordet. Birte har alltid mange hesteglade jenter som gjerne vil hjelpe til med å gjøre hestene klare og det er også noen av jentene som bor på campingplassen, som er heldige og får en sjanse til å gjøre hestene klare til dagens turer. Når hestene er fanget inn skal de strigles og få renset hovene. Birte er hele tiden med og gir gode råd og veiledning, samt sikrer seg at hennes hester får en god og kjærlig håndtering. Når dette er gjort er de så klare til å få på sal og hovedtøyler. Nå er hestene klare og det står allerede mange små forventningsfulle barn og venter på, at det blir deres tur til å bli trukket rundt på ridebanen.

Guidet ridetur ved Kattegat Strand

Det er dessuten mulighet for å kjøpe seg en guidet ridetur langs stranden og i skogen i området. Det arrangeres mange turer, så det er ikke nødvendig å bestille før dere ankommer til Kattegat Strand Camping. Det er både turer for litt øvede og for gode ryttere. Prisen for dette er også rimelig. Før turen starter skal hesten selvfølgelig gjøres klar til turen, dette gjøres av rytteren. Så er det ellers bare å komme opp på ryggen av hesten og komme ut og nyte den vakre naturen og stranden.

Som noe nytt tilbyr Kattegat Strand Camping, at du kan ha med din egen hest på ferie. Kontakt plassen for mer informasjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden