: Med sitt milde sommerklima er Østerrike et selvskrevet reisemål | Din Fritid

Med sitt milde sommerklima er Østerrike et selvskrevet reisemål

Selv om Østerrike er et av skandinavenes preferanser, når den årlige skiferien skal avvikles er Østerrike også et særdeles populært reisemål i sommerhalvåret. Landet byr på en enestående natur, vakre fot- og sykkelstier og ikke minst noen av Europas aller beste campingområder.

På campingplass i Alpbachtal Seenlandt.

Østerrike er verdenskjent for sine berømte komponister som Mozart, Haydn og Strauss, sine eventyraktige vinterlandskap med utfordrende nedfarter, men om sommeren forvandles Østerrike til et veritabelt mekka for campere, som regnes med blant Europas beste campingdestinasjoner. Den betagende naturen, som varierer mellom daler og de massive fjelltoppenes svimlende høyder byr på opplevelser og feriemoro hele året.

Fascinerende natur og flotte opplevelser

Nettopp naturen danner rammen rundt mange av de opplevelsene Østerrike har å by på. Den gjør sitt til, at man kan nyte livet, få slappet fullstendig av og komme langt bort fra den travle hverdagen hjemme. I tillegg har Østerrike sørget for å krydre naturen med en lang rekke tiltak, som gjør ferien fullkommen. Her finnes tusenvis av kilometer med merkede fot- og sykkelstier – så uansett, om man foretrekker bedagelige turer langs jordene, elver og gjennom maleriske landsbyer eller til utfordrende stigninger og heseblesende down hill-nedkjøringer på mountainbike, finner man alltid den riktige løypa. Guidede fjellturer, canyoning i fjellsprekkene, paragliding eller en hyggelig grillmiddag i en fjellhytte er bare noen av de aktivitetene, som runder av den aktive ferien.

Med campingvognen på kroken kjører man rett til den perfekte ferien, for også de østerriske campingplassene har mye å by på. Østerrisk camping er kjent for sin internasjonalt høye standard til fair priser kombinert med østerrisk gjestfrihet. De erfarne campingvertene kjenner sine gjesters behov og ønsker å stå klare med gode innsidetips om, hvor turen kan gå hen, hvis familien vil ut å se det øvrige Østerrike. Her er gode råd å hente, hvis turen skal være en avstikker fra hovedferdselsesårene.

Mountainbikere kan velge å følge elven Mur i hele 340 km.

Fritt valg på alle hyller

Hele 15 av Østerrikes campingplasser er med i ”Top Camping Austria”, som er en sammenslutning av campingplasser, som setter nye standarder for, hva man kan forvente av fasiliteter, service og ikke minst aktiviteter og barnepassfasiliteter for de minste. En av disse campingplassene, som har vært med på å starte ordningen, er Seeblick Toni ved Reintalersjøen i Alpbachtal Seenland. Seeblick Toni byr på komfort i særklasse og har bl.a. en privat strand, som deles med ferieområdets to andre framtredende campingplasser, Seehof og Stadlerhof. På Stadlerhof kan man dessuten nyte avslappende spabehandlinger, som omfatter alt fra saunalandskap, oppvarmede swimmingpools til beauty- og medisinske terapier. Tilbringer man ferien i området Alpbachtal Seenland, har man det perfekte utgangspunkt for å gå på oppdagelsesreise i Tyrols fjell, daler og mange historiske byer.

Drar man derimot på campingferie i Østerrikes sydligste delstat Kärnten, er man sikker på sol og sjøer som er like varme som Middelhavet. Kärnten er nabo til Italia og Slovenia og samtidig Østerrikes mest populære campingområde. De 116 campingplassene, som byr på camping ved sjøer, elver, i fjellene eller faktisk også i en nasjonalpark, står for 40 % av alle campingovernattinger i Østerrike.

Mens Kärnten er kjent av mange campere, er Østerrikes grønne hjerte, delstaten Steiermark mer et innsidetips – spesielt for alle de, som vil oppleve natur og landskap på to hjul. I Steiermark er mange severdigheter knyttet sammen med hverandre av et finmasket nett av sykkelstier. Her finner både kravstore sykkelryttere og mosjonister utfordringer, og mountainbikere får dekket sine behov på Alpentour, som er den lengste skiltede mountainbikestrekningen i Europa.

Mer moderat går det for seg på Murradweg, som følger elven Mur i hele 340 km. Her ligger 14 av Steiermarks campingplasser og er de perfekte startstedene for en vellykket sykkelferie.

Steiermarks hovedstad, Graz, som i 2003 var Europas kulturby, er også Østerrikes mest sykkelvennlige by, der man kan sykle på oppdagelsesferd i det gamle bysentrum, som er på UNESCO-listen over bevaringsverdig kulturminne.

Tradisjon og det moderne Østerrike

Det vanskeligste med å dra på campingferie til Østerrike er å bestemme seg for, hvor turen skal gå hen. Men uansett, hva det endelige valget blir, kan man være helt sikker på, at ferien finner sted under gode og trygge forhold. Tiltak som ”Top Camping Austria” har vært med på å heve det generelle nivået på Østerriske campingplasser ytterligere, så det er helt opp til den enkeltes temperament og ønsker, hvor turen skal gå. Under alle omstendigheter er det store muligheter for å oppleve Østerrike med sine mange fasetter. Naturen og det tradisjonelle Østerrike, såvel som det moderne Østerrike med sine pulserende byer er alltid innenfor rekkevidde, når man først har slått leir på en av de mange vakkert beliggende campingplassene.

På Østerrikes hjemmeside finnes mer informasjon om Østerrike som campingferieland.

Naturen ved Alpbachtal.

Alpbachtal Seenland

De tre campingplassene Seeblik Toni, Seehof og Stadlerhof byr alle på et omfattende gjeste- og aktivitetsprogram med campingplassen som utgangspunkt. Det kan f.eks. være fotturer i Rofangfjellene fagmessig guidet av vertene eller tradisjonelle østerriske festdager. For barn er det et spesielt juniorprogram med omfattende muligheter til barnepass.

Sjøen Woerth i Klagenfurt, Kärnten.

Kärnten

På hjemmesiden finder man all informasjon om camping i Kärnten som f.eks. beskrivelser av de enkelte campingplasser, gode tilbud samt et forum for campere.

Her kan man også bestille direkte eller rekvirere kataloger gratis.

Mange av Kärntens campingplasser byr på et omfattende utflukts- og animasjonsprogram, som bl.a. kan være: fakkeltog, grillutflukt til en fjellhytte, indianerskog med tipi, barnesirkus, barneolympiade, guidede klatre-, fot- og sykkelturer, skattejakt, klappezoo, dukketeater, barneklubb, funparks, rafting, canyoning, eventyrvandringer, guidede botanikkturer, fiske eller å hjelpe til med innhøstingen i fjellene.

Man kan dessuten kjøpe et Kärnten Card på alle Kärntens turistbyråer. Liker man utflukter, gir kortet mulighet til å besøke over 100 severdigheter fra den 19. april til og med den 11. oktober 2009. Kortet innkluderer dessuten alle turer med fjellheiser og ferjeturer så ofte man vil. Er det betalt for de første to barna, får de etterfølgende barna kortet gratis. Kortet er gratis for alle barn under seks år.

Operahuset i Graz.

Steiermark

Steiermark er syklistenes ferieland og byr på 24 campingplasser totalt. 14 av dem ligger rett ved den berømte og vakre sykkelstien på hele 340 km, Murradweg. Den minste av campingplassene er veldig intim med bare 15 plasser, samtidig som det heller aldri blir overfylt på de øvrige, som alle sammen toppen har 200 plasser.

Steiermarks sykkelvennlige hovedstad Graz forbinder det tradisjonelle Østerrike med det moderne.
Den gamle bykjernen oser av historie og østerrisk kultur, mens den pulserende lokalkulturen viser Østerrikes moderne ansikt med et hav av underholdende arrangementer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden