: Camping i England i Robin Hoods fotspor | Din Fritid

Camping i England i Robin Hoods fotspor

Barn elsker helter og Robin Hood er en av de helt store. Tenk å leke Robin Hood en hel dag. Lære om han, være han og leke i de skogene, der han selv elsket å utfolde seg. Barn elsker det. Hei foreldre – hvorfor ikke leke med!

Midt inne i området East Midlands finner man de skogene, der Robin Hood og hans muntre venner boltret seg for ca. 800 år siden. Legenden lever i beste velgående og vi kjenner alle historien. Kanskje med Kevin Costner som hovedperson eller Disneys elskede rev. Uansett hvilken favoritt man har, kommer man til de grader i Robin Hood stemning ved å besøke Nottingham og den berømte Sherwood skogen nord for byen. Det beste er, å starte i selve Nottingham, som med sine drøye 600.000 innbyggere er en moderne storby, som imidlertid også er mye mer enn Robin Hood.


The Tales of Robin Hood

Hver gang Robin Hood nevnes, finner man også Lady Marion, som var hans store kjærlighet. Det er derfor også helt naturlig at opplevelsesstedet ”The Tales of Robin Hood” ligger på Maid Marion Way. Stedet er delt opp i en museumsdel med filmplakater, film og lydklipp fra de mange utgavene av spillefilm, tv-serier og radioprogrammer, som finnes av historien.

Den beste delen av stedet oppleves i små vogner, som transporterer deg gjennom Nottinghams gater og Sherwood skogen, som man mener det så ut på 12-1300 tallet. Det er selvfølgelig Robin Hood, som er guide. Etter et besøk på dette stedet har man historikken på plass.


Nottingham Castle

Hevet over byens gater ligger Nottingham Castle, som ble oppført i 1674 av hertugen av Newcastle. På samme sted lå det tidligere en normannerborg fra år 1068. Av ukjente årsaker er det imidlertid bare Robin Hood, som har fått sin egen bronsestatue foran slottet, selv om han aldri har bodd der. Inne i slottsparken er det en stor lekeplass sammen med overdådige blomsterdekorasjoner, som forteller historien om kjærligheten mellom Robin Hood og Lady Marion.


Så skal det lekes

Når man er kommet skikkelig i Robin Hood stemning og fått historien på plass, er det om å gjøre å komme ut i skogen. På vei til Sherwood skogen passerer man Robin Hoods hjem på vei A614. Parker bilen ved Sherwood Forest Visitor Center, som er lett å finne pga. god skilting. Dette senteret forteller også historien om Robin Hood, riktignok i en mindre detaljert form. Barna kan nå bli kledd ut som selveste Robin Hood eller Lady Marion, for deretter å gå på eventyr i skogen. Er man klar for en ½ times gåtur, kommer man inn til The Major Oak, som er et ca. 1000 år gammelt eiketre. Det er 15 meter høyt og måler 11 meter i omkrets. Det sies, at det var Robin Hoods foretrukne gjemmested. Uansett så er skogen en fantastisk opplevelse for både voksne og barn. Ta lunsjen med i ryggsekken og finn en deilig plass, mens barna leker røvere og banditter.


Helten Robin Hood

Robin Hood levde som fredløs omkring år 1200. Hans beste venner var Little-John og Brother-Tuck. Han vil for evig og alltid bli husket som helten, som tok fra de rike og ga til de fattige. Den modige, som tok opp kampen mot overmakten for til slutt å vinne kjærligheten til den vakre Lady Marion. Dagen kan avsluttes med et lite stopp ved kirken i Edwinstowe, der man mener Robin Hood og Lady Marion ble gift.


Finn campingplassen

Med campingvogn på kroken i England anbefales det alltid bare å kjøre fra plass til plass for deretter, å bruke plassen som utgangspunkt. Det er sjelden plass på parkeringsplassene og man kommer raskt inn på veldig smale veier. Venstrekjøring er bare en vanesak og ikke noe problem. Campingplassene er lette å komme til, så plasser vognen og dra på oppdagelsesreise. Plassene ligger utenfor byene i vakker natur. Standarden er veldig varierende.

Her boede vi

Thornton´s Holt Camping Park - liten hyggelig campingplass med det mest nødvendige. Fint innendørs basseng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden